Μην τον πλησιάζετε… μεταλαμβάνει τη Θεία Κοινωνία!


Όποιοι πιστοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταλαμβάνουν την Θεία Κοινωνία χαρακτηρίζονται ευθέως ή πλαγίως ως γραφικοί, οπισθοδρομικοί, αλλά και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Όσοι προβαίνουν σε αυτούς τους δημόσιους χαρακτηρισμούς προφανώς αγνοούν ότι εδώ και αιώνες οι ορθόδοξοι χριστιανοί ιερείς, ειδικά όσοι επιτελούσαν ή επιτελούν το ποιμαντικό τους «έργο» παλαιότερα σε θεραπευτήρια ή σήμερα σε νοσοκομεία, κοινωνούσαν ή κοινωνούν αδιάλειπτα ανθρώπους που έπασχαν ή πάσχουν από κάθε είδους ασθένεια και στο τέλος μεταλάμβαναν ή μεταλαμβάνουν οι ίδιοι το υπόλοιπο της θείας κοινωνίας. Όλο! Χωρίς δισταγμό!

Άλλωστε, και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος σε πρόσφατη χαρακτηριστική ανακοίνωση ξεκαθαρίζει το ζήτημα της προσέλευσης στις ακολουθίες και στις Θείες λειτουργίες από την μετάληψη της Θείας Κοινωνίας.

Μέχρι τώρα μεταλάμβανα από τους τελευταίους, δίχως να με απασχολεί πόσοι ή ποιοι είχαν μεταλάβει νωρίτερα. Θα συνεχίσω να μεταλαμβάνω με ακλόνητη πίστη προς τον Κύριό μου τον Ιησού Χριστό.

Μήπως … να μην με πλησιάζετε;

Μαργέλης Κωνσταντίνος
Λευκάδα, 12 Μαρτίου 2020
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail