Σουηδός πολιτικός αρχηγός συνελήφθη από τους Τούρκους στον Εβρο διότι μοίραζε φυλλάδια κατά της μετανάστευσης

Freepen.gr - Ο Jimmie Åkesson, αρχηγός των Sweden Democrates συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία για τη διανομή φυλλαδίων στα σύνορα χωρίς άδεια. Ο ηγέτης του κόμματος οδηγήθηκε στον αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης, από όπου, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, εστάλη πίσω στη Σουηδία, αναφέρει η svt.se.

Ο Jimmie Åkesson βρέθηκε για λίγες ημέρες στα σύνορα του Εβρου μοιράζοντας φυλλάδια που προειδοποιούσαν μετανάστες και πρόσφυγες μεταξύ άλλων ότι η Σουηδία είναι γεμάτη.

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, ο Jimmie Åkesson συνελήφθη ενώ μοίραζε φυλλάδια στα σύνορα χωρίς άδεια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο από την αστυνομία.

Ο επικεφαλής του Τύπου των Sweden Democrates, Henrik Gustafsson επιβεβαιώνει το τι συνέβη:

- Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η χώρα που θέλει να διαπραγματευτεί και να δώσει περισσότερα χρήματα ο Morgan Johansson [Σουηδός υπουργός δικαιοσύνης και μετανάστευσης] και η κυβέρνηση είναι μια χώρα όπου συλλαμβάνονται και ανακρίνονται για την παράδοση φυλλαδίων που το κράτος δεν έχει εγκρίνει.

- Η Τουρκία είναι ένα αδίστακτο κράτος που δεν θα έπρεπε να έχει καμία επιρροή στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Είναι προφανώς κακό για τους μετανάστες καθώς και για την Ευρώπη.

Οι Sweden Democrates είναι τρίτο κόμμα στη Σουηδία διαθέτοντας ατζέντα αυστηροποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής ενώ σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Aftonbladet τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκαν για πρώτη φορά στην πρώτη θέση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail