Πως ο κορωνοϊός μετατρέπει το "όπλο" του Τραμπ σε μεγάλο μειονέκτημα

MIH83 / pixabay
Για εσάς που σας αρέσει η πολιτική περισσότερο από την οικονομία, σας παρουσιάζω ένα μοναδικό γράφημα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο Κορωνοϊός.

Γιώργος Αδαλής

Το συγκεκριμένο γράφημα δείχνει το τρέχον ποσοστό κέρδους στο δείκτη Dow Jones Industrial Average κατά προεδρική θητεία στις ΗΠΑ. Κάθε σειρά ξεκινάει τον πρώτο μήνα της εκλογής του εκάστοτε προέδρου και προχωρά ανά μήνα ως το τέλος της θητείας του.

Πατήστε στην εικόνα για πλήρη μεγέθυνση.
 

- Στο αριστερό γράφημα, βλέπετε τις επιδόσεις που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ (πριν τον Κορωνοϊό) κατά τον 22ο μήνα της θητείας του σε σχέση με τις αποδόσες των προκατόχων του όταν αυτοί βρισκόντουσαν στον 22ο μήνα τους. Ο DowJones κατά την θητεία του Τραμπ, είχε σημειώσει άλματα και ο Τραμπ είχε λατρευτεί από τον σκληρό πυρήνα των Επιχειρηματιών στις ΗΠΑ. Οι επιδόσεις κατά την θητεία του ξεπερνούσαν κατά πολύ , όσα είχαν καταφέρει οι προκάτοχοί του στις αντίστοιχες περιόδους που κυβερνούσαν (τους πρώτους 22 μήνες του καθενός στην καρέκλα).

- Στο δεξί γράφημα, βλέπετε ότι μετά την επίδραση του Κορωναϊού, και συγκεκριμένα στον 40 μήνα της θητείας του, ο Τραμπ από πρώτος που ήταν, πέφτει στην τρίτη θέση και μάλιστα σε πολύ μικρό διάστημα.

Αυτό λοιπόν που ήταν το μεγάλο του "όπλο", σήμερα αρχίζει να γίνεται με γοργούς ρυθμούς, το μεγάλο του μειονέκτημα. Και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει κάνει (ακόμα) κάποιο πόλεμο ώστε να "τονώσει" την Αμυντική Βιομηχανία των ΗΠΑ και να "ευχαριστήσει" τα γεράκια των ΗΠΑ, θα αποτελέσει σύντομα, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, να καταστεί πιο ... επιθετικός.

Αυτά σας τα λέω, διότι εδώ και δυο δεκαετίες, η οικονομία είναι αυτή που ορίζει την πολιτική και ΟΧΙ η πολιτική αυτή που ορίζει την οικονομία. Και το πως αντιδρούν οι πολιτικοί της εμβέλειας Τραμπ και Πούτιν, είναι αποτέλεσμα των επιθυμιών των μεγάλων "παικτών" και όχι των κομμάτων εξουσίας. Τα κόμματα, απλά ακολουθούν τις υποδείξεις των παικτών και χαράσσουν καθ υπόδειξιν τους, τις επόμενες κινήσεις τους.

Άλλωστε, αυτά, σας τα έχω εξηγήσει πάμπολλες φορές. Απλά τώρα το κάνω με σχεδιαγράμματα για να αποφύγουμε τα πολλά λόγια και τις αντιπαραθέσεις με τα γνωστά σκουριασμένα μυαλά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail