Ρωσία: δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των τουρκικών πτήσεων στη Συρία


Φωτογραφία AP / Anjum Naveed
Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία, Oleg Zhuravlev δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Συρίας αναγκάστηκε να προχωρήσει στο κλείσιμο του εναέριου χώρου πάνω από το Idlib, αναφέρει το TASS.

"Σε τέτοιες συνθήκες, η διοίκηση της ρωσικής ομάδας δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων για τα τουρκικά αεροπλάνα στη Συρία", τόνισε ο Zhuravlev.

Μια πηγή στο υπουργείο Άμυνας της Συρίας δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 είχαν καταρρίψει δύο συριακά αεροπλάνα πάνω από τη ζώνη απαγόρευσης του Idlib ενώ οι πιλότοι είχαν ενεργοποιήσει το μηχανισμό εκτόξευσης. Η πηγή ανέφερε επίσης ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας είχαν καταρρίψει έξι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η πράξη θα δείξει αν η παραπάνω δήλωση κρύβει κάτι περισσότερο ή όχι.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail