Ο σχεδιασμός "απάτης" των Τούρκων με τους μετανάστες

Η Τουρκία, εφαρμόζει σε τακτικό επίπεδο πολλά από τα τεχνάσματα που παραδοσιακά εφάρμοζαν οι λήπτες αποφάσεων κατά την εποχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο). Ο εκβιασμός και η απειλή, βρίσκονται στον πυρήνα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Έτσι ο σχεδιασμός των Τούρκων δεν μας εκπλήσσει ούτε μας αιφνιδιάζει, στηρίζεται στη χρήση των μεταναστών για τον ωμό εκβιασμό της διεθνούς κοινότητας. 

Του Δημήτρη Τσαϊλά
υποναυάρχου ε.α.

Προκειμένου να προκύψουν ανθρωπιστικές καταστάσεις πιέζουν ώστε οι μετανάστες να παραμείνουν στη ζώνη ασφαλείας του Έβρου, έχοντας από την ελληνική πλευρά τα κλειστά σύνορα και από την τουρκική τους στρατοχωροφύλακες που δεν θα τους επιτρέπουν την επιστροφή τους στα ενδότερα της Τουρκίας.

Στη συνέχεια θα προσκαλέσουν τους διεθνείς και εθνικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ιδίως την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σε επαφή με το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Μεταναστών, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι είναι θέμα ανθρωπιάς, το πέρασμά τους από τα ελληνικά σύνορα. Παράλληλα θα προσπαθήσουν να υπογραφεί από κοινού με όλες τις εθνικές και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, πως πρέπει να τονιστεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή της Idlib ώστε να καλυφθούν, στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι παρεμβάσεις μεταναστών, ιδίως από την Ελλάδα, σε διαβάσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Έχουν προετοιμάσει τα σχέδια δράσης και τις στρατηγικές που επιθυμούν να εφαρμοστούν με τη σύσταση ομάδων εργασίας με συναφείς δημόσιους φορείς, σχετικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκούς κύκλους ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μετανάστες θα είναι η άσκηση πίεσης προς όλους για να μπορούν τάχα να ταξιδεύουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, σύμφωνα με τις εικασίες τους.

Όσον αφορά στο Αιγαίο, θα συνεχίσουν να στέλνουν μετανάστες, ενώ θα καταγγέλλουν την ελληνική αποτροπή ως συμπεριφορά αντίθετη προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος εκτιμάται ότι το μεταναστευτικό ρεύμα θα το καθοδηγήσουν με τα μεγάλα ρεύματα προς τα διεθνή ύδατα πλησίον των νήσων του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα τους αφήνουν καραβοφάναρα ενώ οι ίδιοι θα το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι .
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail