Η Γερμανία και η Τουρκία του Εθνικοσοσιαλισμού



Διαχρονικοί εχθροί της Ελλάδος…

Το τέλος της πανδημίας θα φέρει το τέλος του γερμανικού δεσποτισμού…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Επί σειρά αιώνων η Τουρκία είναι ένας εχθρός, ένας κακός γείτονας της Ελλάδος. Κι ενώ στις τελευταίες δεκαετίες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όλων των ιδεολογικών δογμάτων κι όλων των πολιτικών χρωμάτων, γαλούχησαν τους Έλληνες πως δεν διεκδικούμε ποτέ και τίποτε από αυτήν, η Τουρκία δεν έπαψε ούτε ποτέ θα πάψει να διεκδικεί την μισή Ελλάδα. 

Έτσι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, μια ημέρα πριν το Σαββατοκύριακο και την Καθαρή Δευτέρα, ο φασίστας Σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν προσπάθησε να παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας στον Έβρο, στέλνοντας εκεί χιλιάδες Αφγανούς, Πακιστανούς, Σομαλούς και κάθε λογής ταραχοποιά στοιχεία. Σε μια προσπάθεια αιφνιδιασμού των ελληνικών δυνάμεων, που ενδεχομένως πίστευαν (οι Τούρκοι) πως θα είναι αδυνατισμένες λόγω της αργίας του επικείμενου τριημέρου.
Όμως βρήκαν “την πόρτα κλειστή” από την σθεναρή αντίσταση των ελληνικών δυνάμεων που προστατεύουν τον Έβρο μας. Εισπράττοντας και τη γενική διεθνή κατακραυγή για την αισχρή και ανήκουστη προσπάθεια παραβίασης των ελληνικών/ευρωπαϊκών συνόρων. 

Μπροστά σε αυτήν την γενικευμένη κατακραυγή, με fake news ο ταραξίας της Μεσογείου Ρ. Τ. Ερντογάν προσπάθησε να αναστρέψει την εις βάρος του διαμορφούμενη κατάσταση. Κι αφού, ούτε αυτή η πρακτική έπιασε τόπο, “ξεχείλωσε το πουλόβερ” του παραλογισμού του, δηλώνοντας στις 11 Μαρτίου 2020 στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, πως:

«Οι εικόνες στα σύνορα με την Ελλάδα δεν έχουν διαφορά με αυτά που έκαναν κατά το παρελθόν οι Ναζί. Ότι έκαναν οι Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνει τώρα η Ελλάδα στο όνομα της Δύσης. Είναι βαρβαρότητα όσα διαπράττει εκεί η Ελλάδα. Ακούει η Δύση; Ο καθρέπτης της Ευρώπης βρίσκεται στα σύνορα με την Ελλάδα και τα όσα βιώνονται εκεί…».

Οι πρόγονοι του Ερντογάν συνθηκολόγησαν με τους Ναζί…

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν μπροστά στο “απόρθητο” του Έβρου και της αδυναμίας του να σπάσει το εκεί “φράγμα”, παρ΄ ότι χρησιμοποίησε εκατοντάδες στρατοχωροφύλακες και αστυνομικούς που συνέδραμαν στην παραβατικότητα των παράνομων μεταναστών, σάλεψε περισσότερο το ήδη σαλεμένο του μυαλό κι έχασε κάθε μέτρο λογικής και γνώσης. 

Κατηγορώντας για Ναζισμό τη δημοκρατική Ελλάδα της διασφάλισης των ελευθεριών του ατόμου, αυτός ο φασίστας ηγέτης της Τουρκίας, ο οποίος έχει εγκαθιδρύσει μεθόδους των Ναζί κατά των πολιτικών, θρησκευτικών και ιδεολογικών του αντιπάλων, μετατρέποντας την Τουρκία σε μια απέραντη φυλακή. 

Ξεχνά ο Ρ. Τ. Ερντογάν πως, η Τουρκία είναι διαχρονική φίλη της Γερμανίας, ακόμη και εκείνης της Ναζιστικής του Αδόλφου Χίτλερ. Ξεχνά ότι στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα, η Τουρκία, συνήψε με την ναζιστική Γερμανία Συνθήκη Φιλίας (Türkisch-Deutscher Freundschaftsvertrag), δηλαδή ένα σύμφωνο μη επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Τουρκίας. Που υπέγραψαν ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Σουκρού Σαράτζογλου και ο Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία Φραντς φον Πάπεν.
Ξεχνάει ο σαλεμένος Τούρκος Σουλτάνος, πως στις 6 Απριλίου 1941, δυο περίπου μήνες πιο μπροστά, η Ναζιστική Γερμανία εισέβαλε με τα στρατεύματά της στην Ελλάδα, μετά τον αποδεκατισμό της συμμάχου της, Ιταλίας, από τα ελληνικά στρατεύματα. Ξεχνάει λοιπόν, ότι όταν η Ελλάδα δεχόταν την απανθρωπιά των ναζιστικών στρατευμάτων μετρώντας εκατόμβες νεκρών στο πεδίο της μάχης, με εκτελέσεις γυναικόπαιδων και αφανισμό ολόκληρων χωριών, η Τουρκία συνθηκολογούσε με τη ναζιστική Γερμανία.


Μήτρα του εθνικοσοσιαλισμού η Γερμανία…

Τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο προκάλεσε ο γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός, μαζί με τις φασιστικές Ιταλία και Ιαπωνία, με σκοπό να κυριαρχήσουν στον ελεύθερο κόσμο. Σε αυτόν τον Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-1945) ενεπλάκησαν απέναντι στον φασιστικό Άξονα, οι ΗΠΑ, η ΕΣΣΔ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ελλάδα κ.α. χώρες και τον συνέτριψαν. Από πλήθος ιστορικών καταγράφεται, ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θεωρείται η συνέχεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), αφού οι λόγοι ήταν ακριβώς οι ίδιοι, της επιβολής δηλαδή, της Γερμανίας σε όλον τον κόσμο. Με συμμάχους της, την Αυστροουγγαρία, τη Βουλγαρία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Αλλά μια ζωή οι Γερμανοί υπήρξαν ιδεολογικοί εκφραστές του εθνικοσοσιαλισμού, που εντάθηκε στην πλέον ακραία μορφή του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δημιουργώντας στρατόπεδα συγκεντρώσεως αιχμαλώτων και γενοκτονίας λαών. Που ουδέποτε η ανθρωπότητα ξέχασε κι ας έδειξε, πως συγχώρεσε τη Γερμανία. Μια Γερμανία όμως, η οποία ποτέ δεν μπόρεσε να απεμπλακεί από τις ναζιστικές μεθόδους του παρελθόντος και εφαρμόζει και σήμερα παρόμοιες νεοναζιστικές μεθόδους και αντιλήψεις. Τις οποίες βίωσε και βιώνει η Πατρίδα μας στην Μνημονιακή δεκαετία που μας επέβαλε η Γερμανία της Άγκελα Μέρκελ. Της Ανατολικογερμανίδας Άγκελα Μέρκελ, του Έριχ Χόνεκερ. 

Η οποία γαλουχήθηκε, ώστε να μην ξεχάσει ποτέ, ότι ο πρόγονός της Αδόλφος Χίτλερ έχασε το όνειρό του στην Ελλάδα, από την πίστη των Ελλήνων στα ιδανικά τους και την αποφασιστικότητα και την παλικαριά τους στο πεδίο της μάχης. 

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι τον Οκτώβριο του 2018 ο ΥΠΕΣ της Γερμανίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, στην πόλη Ίνγκολστατ σε προεκλογική συγκέντρωση, έβγαλε το γερμανικό μίσος κατά της Ελλάδος, λέγοντας:
«Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό».

Και προφανώς ο Χορστ Ζεεχόφερ αναφερόταν στην περίοδο που ο πρόγονός του Όθωνας, ο Βαυαρός πρίγκιπας, έγινε ο πρώτος βασιλιάς του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Τον οποίο, 17χρονο τότε Όθωνα, επέβαλε κυρίως η Αγγλία (Συνθήκη του Λονδίνου 1832), άλλη διαχρονικά άσπονδη “φίλη” της Ελλάδος. 

Έτσι στα γερμανικά όνειρα, δεν έπαψε και δεν θα πάψει να υφίσταται η επιθυμία της κυριαρχίας της Ελλάδος. Δεν έπαψε και δεν θα πάψει να υφίσταται το υπέρμετρο μίσος τους για την Ελλάδα. Τι κι αν ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα; Εκείνη (η Γερμανία) δεν θα πάψει ποτέ να χαρακτηρίζεται από ανθελληνικά αισθήματα και ταυτόχρονα να αναδεικνύει τα φιλότουρκα αισθήματά της.

Γερμανικός και τουρκικός απανθρωπισμός…

Ωστόσο, αν δεν ταιριάζανε Γερμανία και Τουρκία δεν θα συμπεθεριάζανε. Το αποδεικνύει η ιστορία, το αποδεικνύει η καθημερινότητα. 

Αφού η Γερμανία, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η περισσότερο ισχυρή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) άνω των 28 χιλιάδων κλινών έναντι των περίπου 600 στην Ελλάδα, απαγορεύει κάθε εξαγωγή ιατρικού υλικού σε χώρες που πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό. Ακόμη και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη στιγμή που δεν θα πάψει να ισχύει το Deutschland über alles (η Γερμανία πάνω από όλα), μεταφερόμενο από γενιά σε γενιά. 

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν, τον οποίο η Άγκελα Μέρκελ δεν τον “μαζεύει” από τον Έβρο, παρά την αντίθετη θέση των ευρωπαϊκών θεσμών, “μπλοκάρει” στο τελωνείο της Άγκυρας 200 χιλιάδες προστατευτικές μάσκες, που παράγγειλε και πλήρωσε η Ιταλία σε τουρκικές βιομηχανίες κατασκευής ιατρικού υλικού. Ζήτημα που ανέδειξε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναδεικνύοντας την τουρκική απανθρωπιά, που υποκρύπτεται τάχατες στις γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Τι κι αν τηλεφώνησε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν και εισέπραξε τη διαβεβαίωση ότι οι προστατευτικές μάσκες θα απεμπλακούν από το τελωνείο της Άγκυρας και θα ταξιδέψουν στην βαθύτατα πληγωμένη Ιταλία; 

Αλλά, όποιος πίστεψε στα λόγια του Τούρκου, έχασε. Γιατί ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται.
Από τις 6 Μαρτίου το θέμα παραμένει άλυτο. Έτσι, έστω και αργά, μετά από πολλές δεκαετίες ενδεχομένως οι Ιταλοί να καταλάβουν ότι Τούρκος και φίλος είναι δυο λέξεις άγνωστες, η μια στην άλλη. 

Γι΄ αυτό η Ιταλία, που βιώνει τη χειρότερη πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη, να καταλάβει και να θυμάται τι ακριβώς σημαίνει για εκείνη Γερμανία και Τουρκία. Η Ιταλία, η οποία είχε την μεγαλύτερη ανάγκη από νοσοκομειακό υλικό, από αναπνευστήρες, από στολές και από προστατευτικές μάσκες.

Το τέλος του γερμανικού δεσποτισμού…

Αλλά πολύ χρήσιμό είναι να καταγράψετε, μέρους άρθρου που διάβασα προ ημερών στο Pro News, όπου ο Γάλλος φιλόσοφος Πασκάλ Μπρύκνερ, αναφερόμενος στην πανδημία που ενέσκηψε στον Πλανήτη, μεταξύ των άλλων λέγει: 

«Εκείνο που μου έκανε εντύπωση στο [πρόσφατα] διάγγελμα του Εμμανουέλ Μακρόν, είναι η ιδέα ότι πρόκειται να βασιστούμε στην κατάρρευση της οικονομίας για να ξεκινήσουμε από νέα βάση. Δηλαδή χρησιμοποιώντας το όπλο του χρέους. Δεν είναι διόλου παράλογο: πολλοί οικονομολόγοι έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό την ιδέα της αναθέρμανσης της οικονομίας με χρέη. Χωρίς δισταγμούς ο Μακρόν έκανε το βήμα για χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. Κι αυτό είναι νέο. Ο κανόνας του 3% (σχέση χρέους προς ΑΕΠ) που είχε θεσπίσει η Γερμανία έχει παρέλθει. Είναι το τέλος του γερμανικού δεσποτισμού στην Ευρώπη του Μάαστριχτ. Καθώς η Γερμανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση κι επιπλέον σημειώνεται εκεί μια αναβίωση του ναζισμού, η Φράου Μέρκελ δεν εισακούγεται πλέον ως Μαντείο».

Και θα μου επιτρέψετε να προβλέψω, πως η επόμενη ημέρα του τέλους της πανδημίας θα μας φέρει έναν κόσμο χωρίς Γερμανία και Τουρκία. Μια Ευρώπη που ηγέτιδα δύναμη θα είναι η Γαλλία. Αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας για να διανύσουμε..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail