Καθηγητής πνευμονολογίας Π. Μπεχράκης: Η εξήγηση της κρισιμότητας των δύο εβδομάδων

geralt / pixabay
Ο καθηγητής πνευμονολογίας με ειδικότητες και στην Παθολογία και την Εντατικολογία, Παναγιώτης Μπεχράκης, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε για ποιο λόγο οι ειδικοί θεωρούν κρίσιμες τις δύο επόμενες εβδομάδες για την εξέλιξη του Covid 19 στην Ελλάδα και το ρόλο που παίζει για την ανακοπή του ιού η απομόνωση στα σπίτια των πολιτών.

Ανέλυσε την κρισιμότητα για το σύστημα υγείας να μείνουν με την μικρότερη επιβάρυνση αυτό το διάστημα οι ΜΕΘ στη χώρα, ενώ επέστησε την προσοχή για πληρέστερη ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας στην Ελλάδα από την κεντρική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος ανέλυσε πως ο μηχανισμός του ιού πλήττει τους πνεύμονες , τον επιβαρυντικό παράγοντα του καπνίσματος αλλά και όλες τις εξελίξεις γύρω από τις θεραπευτικές αγωγές με τα διάφορα φάρμακα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail