Ασφαλίζει τη Λιβύη από τα δυτικά ο Χαφτάρ: Μεγάλες νίκες στα σύνορα με την Τυνησία

REUTERS / Ismail Zitoun
Freepen.gr - Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, υπό την ηγεσία του Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατάφεραν να πιάσουν αρκετές τοποθεσίες στη βόρεια Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πόλεων κοντά στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του LNA, στρατηγού Αχμέντ Αλ Μισμάρι, οι δυνάμεις του κατέλαβαν αρκετές περιοχές στη βορειοδυτική Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Jemayel, Riqdalin και Zalzin.


"Σας ανακοινώνουμε ότι οι γενναίες δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης κατάφεραν, μέσω της χάριτος του Θεού, να εκκαθαρίσουν τις περιοχές Al-Asa, Al-Jameel, Riqdalin και Zalatan από τον έλεγχο της συμμορίας Al-Wefaq και των μισθοφόρων από τη Συρία που έφυγαν πριν προχωρήσουν οι γενναίες μας δυνάμεις ", δήλωσε ο Μισμάρι.

"Αυτές οι περιοχές απολαμβάνουν σήμερα την ελευθερία και την ασφάλεια μετά την απομάκρυνση των τρομοκρατικών και των εγκληματικών πολιτοφυλακών από αυτές", σημειώνοντας ότι "η πρόοδος του πεδίου προέκυψε μετά την αποτυχία της επίθεσης της λεγόμενης πολιτοφυλακής του Al-Wefaq και των μισθοφόρων ξένων τρομοκρατών στην αεροπορική βάση Uqba Nafi στην περιοχή Al-Wattiyah στα δυτικά της χώρας".

Οι απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Τρίπολης ήταν μεγάλες καθώς δεκάδες μαχητές και μισθοφόροι από τη Συρία σκοτώθηκαν στη μάχη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail