Οι αδυναμίες μας σε ποδόσφαιρο κι εξωστρέφεια της οικονομίας ήταν τα ισχυρά χαρτιά μας κατά του κορονοϊού

OrnaW / pixabay
Η ζωή πάντα μας εκπλήσσει... Οι αδυναμίες μας στο ποδόσφαιρο και στην εξωστρέφεια της οικονομίας ήταν τα ισχυρά χαρτιά μας κατά του κορονοϊού.


Τώρα όλοι συμφωνούν ότι η επιθετική επιμόλυνση της νόσου σε Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και Γαλλία οφείλεται στους δύο αυτούς παράγοντες.

Σε πρώτη φάση, η μεταφορά του ιού έγινε από τους χιλιάδες Κινέζους που βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες στις συγκεκριμένες περιοχές των χωρών αυτών, όπως και από τους κατοίκους αυτών των χωρών που ήταν για τους ίδιους λόγους στην Κίνα.

Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν ακύρωσε η ΟΥΕΦΑ, λόγω των συμβολαίων με τους χορηγούς, και με την παρουσία φιλάθλων ήταν ο άλλος βασικός λόγος της επιθετικής διάδοσης του κορονοϊού στις χώρες αυτές.

Μερικές χώρες, όπως η Γερμανία, δεν επέτρεψαν να γίνουν οι αγώνες παρουσία φιλάθλων.

Το ίδιο έγινε με την Ευρωλίγκα που επέμενε αρχικά να πάει ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο και μετά στο Βερολίνο για να παίξει με την Αρμάνι.

Στη χώρα μας, οι ομάδες είχαν αποκλεισθεί από νωρίς και ο Ολυμπιακός έδωσε τον τελευταίο αγώνα του με την αγγλική Γουλβς χωρίς φιλάθλους.

Στην Ελλάδα η έλλειψη εξωστρέφειας της οικονομίας είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Ο τουρισμός, που είναι το ισχυρό χαρτί της εξωστρέφειάς μας, είναι μόνο θερινός. Καταλαβαίνετε αν θα είχαμε μερικές δεκάδες χιλιάδες Κινέζων τουριστών το καλοκαίρι τι θα συνέβαινε και στη χώρα μας…

Μένουμε σπίτι και σκεφτόμαστε δημιουργικά, γιατί τα δυσκολότερα είναι μπροστά...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail