Μητσοτάκης: «Η παράνομη εισβολή παίρνει τη μορφή της επιβουλής του εθνικού μας εδάφους»

Κατά τις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, μετά την επίσκεψή τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι, το πρόβλημα αυτό δεν είναι πια προσφυγικό και μεταναστευτικό. Συνιστά μία ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και η παράνομη εισβολή χιλιάδων ανθρώπων παίρνει τη μορφή της επιβουλής του εθνικού μας εδάφους, με εμπροσθοφυλακή συχνά ανθρώπους άγνωστης προέλευσης αλλά και άγνωστων σκοπών. Που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν απροκάλυπτα βία για να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια και εκτοξεύουν δακρυγόνα που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός.

Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω, ενώ είναι υποχρέωση της Ευρώπης να βοηθήσει την Ελλάδα και αυτό θα κάνει. Αντιδρούμε, λοιπόν, με γνώμονα την προστασία των συνόρων μας αλλά και την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης. Κινούμαστε απολύτως στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Πάνω απ’ όλα ωστόσο, όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα αποτελούν διεθνές πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εφόσον ο πρωθυπουργός έχει αυτήν την προσέγγιση μπορεί να μας απαντήσει αν υπάρχει διαφορά στο να στέλνει ο Ερντογάν όλον αυτόν τον κόσμο μονομιάς ή καθημερινά και σε δόσεις; Πόσοι έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα προηγουμένως; Ποια η διαφορά να στείλει η Τουρκία πχ 10.000 κόσμο σε 20-25 ημέρες ή με μία μόνο φορά; Διότι αν πέρα από την εικόνα, η ουσία παραμένει ίδια, τότε δεν είναι και τα υπόλοιπα; Τι θα πράξει μετά από τα παραπάνω λεχθέντα η κυβέρνηση με όσους έχουν ήδη περάσει παράνομα τα σύνορα της χώρας όλο το προηγούμενο διάστημα;



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail