Ένας Πινόκιο Ερντογάν κατά της Ελλάδας μαζί με ένα θλιβερό Μπορίσοφ να του κρατά τα μπόσικα

tccb.gov.tr
Freepen.gr - "Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να φροντίζει τους πρόσφυγες για άλλα εννέα χρόνια. Κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ", ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ στην Αγκυρα, αναφέρει το dailysabah.com.

"Η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις ευθύνες της όσον αφορά τους συριακούς πρόσφυγες. Ωστόσο, η ΕΕ δεν τήρησε τη διακήρυξη της 18ης Μαρτίου και εξακολουθεί να εφαρμόζει διπλά πρότυπα", ανέφερε σε μια σκληρή κριτική του μπλοκ και πολύ καλά κάνει όταν δεν του θυμίζει κανείς το βρώμικο ρόλο του ευθύς εξαρχής του πολέμου της Συρίας αλλά και το ότι έχει τέσσερις εισβολές σε εξέλιξη μόνο στη Συρία [Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ταλ Αμπιάντ-Ρας αλ Αΐν και Ιντλίμπ].

"Έχουμε ήδη δαπανήσει 40 δισ. δολάρια για πρόσφυγες μέχρι στιγμής. Ζητούμε από την ΕΕ να αναλάβει δίκαιο μέρος της επιβάρυνσης. Δεν θέλουμε ακόμη και τα υποσχεθέντα 1 δισ. ευρώ πια", πρόσθεσε.

Κι αντί να του τραβήξει το αυτί, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε τη συμφωνία του:

"Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ΕΕ δεν παρείχε τη χρηματοδοτική στήριξη που υποσχέθηκε. Η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο με την κοινή λογική και τηρώντας τις απαιτήσεις της συμφωνίας. Μία από τις βασικές αρχές της ΕΕ είναι η κατανομή του βάρους" είπε ο Μπόρισοφ που προφανώς τα έχει βρει με την Αγκυρα διότι δεν εξηγείται αλλιώς τόσα μεγάλα πλήθη να επιλέγουν να περάσουν τη θάλασσα, όταν οι πιο πολλοί δεν ξέρουν μπάνιο, αντί μέσω ανατολικής Θράκης να επιδιώξουν να περάσουν στη Βουλγαρία.

Ο Ερντογάν συνέχισε τα παραμύθια του ασκώντας κριτική για την κατάσταση στη νεκρή ζώνη του Εβρου που αυτός δημιούργησε:

"Οι πρόσφυγες [από χώρες που δεν έχουν πόλεμο και δε συνορεύουν με την Ελλάδα] βρίσκονται σε απάνθρωπη κατάσταση στα ελληνικά σύνορα. Ελπίζω ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός όταν επιθεωρήσουν την περιοχή. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν μπορείτε να κρατήσετε ένα άτομο σε μια χώρα ενάντια στη θέλησή του. Όσοι θέλουν να φύγουν, μπορούν να πράξουν. Και η Ευρώπη δεν έχει καμιά επιλογή - πρέπει να πάρει τους πρόσφυγες", υπογράμμισε.

Και το τερμάτισε ανακαλύπτοντας νεκρούς ως εξής:

"Εάν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στην πόρτα της Ευρώπης, αυτό συμβαίνει για ένα λόγο. Η ΕΕ δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Το γεγονός ότι οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο αμάχους σήμερα και τραυμάτισαν έναν άλλο έβλαψε ιδιαίτερα τη διαδικασία".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail