Βούτσιτς και Μπρνάμπιτς εξετάζουν να βάλουν σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις κατά το κινεζικό σενάριο

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και η πρωθυπουργός, Ανα Μπρνάμπιτς θα απευθύνουν διάγγελμα στο σερβικό έθνος την Παρασκευή στις 6 μ.μ. όπως μεταδίδει η novosti.rs.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τα θέματα που θα αναφερθούν από τον Πρόεδρο και τοη Πρωθυπουργό θα είναι η κατάσταση σχετικά με τον κορωνοϊό, την τρέχουσα κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, καθώς και την παραπληροφόρηση από το Μαυροβούνιο σχετικά με τους αναπνευστήρες.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η σύμβουλος της Προέδρου της Σερβίας, Σουζάνα Βασιλιέβιτς, ανέφερε τη δυνατότητα πλήρους κλεισίματος, δηλαδή της καραντίνας των πόλεων σε ολόκληρη τη Σερβία. Φυσικά, αυτές είναι οι πόλεις που ο πρόεδρος Βούτσιτς έχει ήδη αναφέρει ως τα μέρη με τα περισσότερα κρούσματα του ιού.

Σύμφωνα με την σύμβουλο του Προέδρου της Σερβίας, η απόφαση να κλείσουν οι πόλεις σύμφωνα με το "κινεζικό σενάριο" θα ληφθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Η Σερβία μέχρι στιγμής και με βάση τα στοιχεία του Johns Hopkins έχει 384 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1 νεκρό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail