Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξέρει τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι

Το Νίκο Χαρδαλιά, αν δεν ήσουν κάτοικος Βύρωνα, μάλλον δε θα τον γνώριζες. Αν ήσουν και παρακολουθούσες τα δρώμενα της πόλης σου, θα τον θυμάσαι ως δήμαρχο. Ο κ. Χαρδαλιάς είναι επίσης στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Όταν αυτή επανέκαμψε στην κυβέρνηση, διορίστηκε στη θέση του Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας.

Του Στρατή Μαζίδη

Το τελευταίο διάστημα εισέβαλε στη ζωή μας δια της τηλεόρασης στεκόμενος δίπλα στον καθηγητή κ. Τσιόδρα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε ένα είδος κυβερνητικού εκπροσώπου στο θέμα του κορωνοϊού. Μετά από 2-3 "επιτυχημένες" παρουσίες στον τηλεοπτικό φακό αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Μεγάλη ευκαιρία για τον άλλοτε δήμαρχο Βύρωνα αυτή η καθημερινή τηλεοπτική προβολή. Ό,τι χρειάζεται για μια πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές που ίσως γίνουν γρηγορότερα του αναμενομένου.

Ωστόσο η αψεγάδιαστη εξωτερική εμφάνιση, που θυμίζει κάτι από Τσαρλς Μπρόνσον με τα σηκωμένα μανίκια και τη γραβάτα, ίσως να μην αρκούν. Εδώ δεν έχουμε χιόνια στη Μαλακάσα ή δυνατή νεροποντή.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, Νίκο Χαρδαλιά. Με ενοχλεί όμως αφάνταστα το ύφος του διορισμένου υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά που καθημερινά μαλώνει τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει κλειστεί στο σπίτι εδώ και εβδομάδες, υπηρετώντας την στρατηγική που πλέον αρχίζει σιγά σιγά να την αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη. Ποια είναι αυτή;

Η εξής: Αφού ως κυβέρνηση αδρανήσαμε στην αρχή, καθώς το κρίσιμο διάστημα στα τέλη Ιανουαρίου κι ενώ υπήρχαν τα στοιχεία, εμείς μιλούσαμε για χαμηλή μεταδοτικότητα και περιορισμένη πιθανότητα έλευσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τώρα πρέπει να δραματικοποιήσουμε την κατάσταση, με μια κλιμακούμενη θεατρικότητα ανακοινώνοντας κάθε μέρα νέα μέτρα, βγάζοντας διαγγέλματα και αναδεικνύοντας ένα νέο πρωταγωνιστή, άφθαρτο ως σήμερα στον κόσμο, για να μεταθέσουμε ευκολότερα και πιο εύπεπτα τη βαριά ευθύνη μας στον ελληνικό λαό.

Αυτό θα το βρει μπροστά του ο κ. Χαρδαλιάς που μπορεί να μην ξέρει φυσικά τι κάναμε πέρυσι το καλοκαίρι [όπως λέμε στον τίτλο μας τροποποιώντας τον τίτλο γνωστής ταινίας], αλλά γνωρίζει ποιοι πέρασαν τα διόδια διατυμπανίζοντάς το με ένα κάπως απειλητικό ύφος μπροστά στις κάμερες! Κι ενώ αποδειχθήκε ότι τελικά δεν τα πέρασαν πολλοί τα διόδια.

Ο κ. Χαρδαλιάς ίσως μέσα στο όλο άγχος του ρόλου του, να ζει κι ένα πολιτικό όνειρο. Είναι το πλέον προβαλλόμενο κυβερνητικό πρόσωπο αυτήν την περίοδο. Όμως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Μην ξεχνάμε ότι ως τα τέλη Ιανουαρίου η κυβέρνηση έκανε ότι κοιμόταν στο θέμα του κορωνοϊού φοβούμενη να λάβει αποφάσεις ενοχλητικές προς τα έξω που ίσως είχαν σώσει ζωές. Τα στοιχεία υπήρχαν αλλά κάποιοι επαφιόμενοι στον ΠΟΥ που προστάτευσε σε απαράδεκτη κλίμακα την κινέζικη οικονομία έβλεπαν...χαμηλή μεταδοτικότητα και περιορισμένη πιθανότητα να έρθει ο ιός στην Ελλάδα.

Η αλήθεια όμως υπάρχει και δεν άλλάζει. Κάποιοι τα γράφαμε εγκαίρως. Την ευθύνη στον ελληνικό λαό δε θα τη μεταθέσετε. Η κοινωνία έχει κάνει ήδη πολλές θυσίες σε συντριπτικό βαθμό και οι όποιες εξαιρέσεις της απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail