Η Τουρκία του...ενός κρούσματος ξαφνικά κλείνει σχολεία, πανεπιστήμια κι απαγορεύει τους θεατές στα γήπεδα

A cleaning worker disinfects school in eastern Van province's Ipekyolu district on Thursday, March 12, 2020 (IHA Photo)
Freepen.gr - Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Τουρκίας θα κλείσουν για μια εβδομάδα στις 16 Μαρτίου, ενώ τα πανεπιστήμια θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν την Πέμπτη μεταδίδει η dailysabah.com.

Μετά από μια συνάντηση υπουργών πέντε ωρών στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα, ο Καλίν ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που θα ληφθούν για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα, η οποία υποτίθεται ότι έχει μόνο ένα κρούσμα και μέχρι πρότινος κανένα.

"Από τις 23 Μαρτίου όλοι οι φοιτητές θα λάβουν ηλεκτρονική εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης", δήλωσε ο Καλίν, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λύκειου.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές μέχρι τα τέλη Απριλίου, ένα μέτρο που έχει ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επίσης αναβάλει τις επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό μέχρι νεωτέρας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης > Το αρρωστημένο μυστικό της Τουρκίας με τον Covid-19
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail