Ενισχύεται άμεσα ο φράκτης του Εβρου - «Υπάρχει οργανωμένο τουρκικό σχέδιο»

«Το πιο ευάλωτο τμήμα της περιοχής του Έβρου δεν είναι στο Βορρά, αλλά στον Νότο, κοντά στο Πέταλο, όπου δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή από ελληνικής πλευράς, αλλά είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα στις επόμενες ημέρες. Θα κλείσει και αυτό το κομμάτι» ανέφερε την Παρασκευή στον «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επιπλέον υποστήριξε ότι «Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο από τη γειτονική χώρα. Εμείς θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, δεν θα περάσει κανείς παράνομα στην Ελλάδα. Και όσοι περνούν, μετά την προηγούμενη Κυριακή, δεν θα καταγράφονται, δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου και θα επιστρέφονται στις χώρες».

Για όσους εισέρχονται παράνομα μετά την περασμένη Κυριακή

«Σκοπός μας είναι να γίνεται άμεση επιστροφή στις χώρες προέλευσης. Για αυτό τον λόγο ένα από τα ζητήματα που θέτουμε στους εταίρους μας αφορά την ενεργοποίηση του άρθρου 78 παρ. 3 της Συνθήκης. Τη διπλωματική στήριξη- όχι μόνο τα μέσα και το προσωπικό- ώστε όταν θα έχουμε εντοπίσει 100, 200, 300 ανθρώπους από το Αφγανιστάν για παράδειγμα, να μην είναι μόνο ο Έλληνας Πρέσβης που θα σηκώνει το τηλέφωνο και θα ζητάει μια πτήση για να επιστρέψουν αυτοί οι άνθρωποι στη χώρα τους, αλλά να είναι όλη η Ε.Ε. που θα το ζητάει, για να πετύχουμε την άμεση επιστροφή. Οι άνθρωποι που πέρασαν μετά την Κυριακή θα μεταφερθούν σε κέντρα που θα δημιουργηθούν κοντά σε αεροδρόμιο -για αυτό έγινε η επιλογή των Σερρών και μιας περιοχής στην Αττική- προκειμένου να φύγουν γρήγορα. Οι δομές αυτές θα είναι κλειστές και προσωρινές» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail