Η Γερμανία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ανίκανη να διοικεί

Η μεγαλύτερη πρόκληση που γνώρισε η ανθρωπότητα κατά τον Β' ΠΠ, ήταν η επέλαση της γερμανικής ναζιστικής θηριωδίας, που είχε εξαπλωθεί σαν επιδημία. Έτσι, όταν η Καγκελάριος Μέρκελ είπε στο διάγγελμα της, ότι η επιδημία του Κορονοϊού είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα έπειτα από τον Β΄ΠΠ, αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς, ότι τόσο η ναζιστική Γερμανία όσο και ο Κορονοϊός, ανήκουν και οι δύο στις λεγόμενες "μάστιγες του Θεού". 

Μάλιστα η παρούσα επιδημία είναι ίσως χειρότερη από την προηγούμενη κτηνωδία, αν και εγώ αμφιβάλλω. Η δήλωση της μας επιτρέπει να κάνουμε αυτή τη σύγκριση.

Τώρα νοσεί και η ίδια-ή τουλάχιστον έτσι λέει-, όμως μαζί της νοσεί και η Ευρώπη. Κυρίως νοσεί η γερμανική ΕΕ από έλλειψη αλληλεγγύης και συναντίληψης. Η Γερμανία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ανίκανη να διοικεί. Η οπουρτινιστική στάση της απέναντι στους εταίρους της που πλήττονται βαριά από την πανδημία με σκοπό να πλουτίσει σε βάρος τους με νέα χρέη και μνημόνια, υπονομεύει τη συνοχή της ΕΕ και την οδηγεί με βέβαιο τρόπο στη διάλυση.

Τώρα θέλει να επωφεληθεί από την πανδημία όταν όλοι οι άλλοι ζημιώνονται.

Γεράσιμος Γερολυμάτος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail