Σημαντική νίκη του Νετανιάχου στο Ισραήλ: Αναζητά έδρες για την απαραίτητη πλειοψηφία

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu smiles after first exit poll results for the Israeli elections at his party's headquarters in Tel Aviv, Israel, Tuesday, March 3, 2020. (ΑΡ/Αriel Schalit)
Freepen.gr - Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών με 29,35% και 36 έδρες, ενώ δεύτερο είναι το Blue-White του Μπένι Γκαντζ με 26,34% και 32 έδρες.

Το τελικό αποτέλεσμα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ωστόσο ο Νετανιάχου δήλωσε νίκη στις εκλογές. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι το Λικούντ αντιμετώπισε τεράστιες ενάντιες δυνάμεις αλλά του έκαναν καλό. "Οι αντίπαλοί μας είπαν ότι η εποχή του Νετανιάχου τελείωσε. Αλλά από κοινού γυρίσαμε το σενάριο. Κάναμε τα λεμόνια, λεμονάδα".

Ο μέχρι σήμερα συνασπισμός των δεξιών κομμάτων με βασικό άξονα το Λικούντ συγκεντρώνει 59-60 έδρες σε σύνολο 120 της Κνεσέτ [ισραηλινή βουλή]. Ωστόσο η δομή του συνασπισμού είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς ο επικεφαλής του κόμματος Yisrael Beiteinu (το σπίτι του Ισραήλ ) Avigdor Lieberman ανήρτησε στο twitter ότι δε θα συμμετάσχει σε "καμία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Νετανιάχου, του Shas και του United Torah Judaism".

Ακολουθούν οι σχετικοί πίνακες από το timesofisrael.com


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail