Απαιτείται η κατασκευή τείχους στον Εβρο έστω και τώρα

(Θα ήθελα να προσθέσω αλλα και να ενισχύσω την άποψη του επιτιμου Α/ΓΕΕΘΑ κυρίου Κωσταράκου σε αυτά που δήλωσε πρόσφατα για το θέμα που ο ίδιος ανέδειξε στο διαδίκτυο).

Δυστυχώς ήλθαν οι καιροι, ήλθαν οι εποχές ,που επιβάλουν, που δικαιολογούν, που απαιτούν ,την ανέγερση τείχους ασφαλείας στην παραμεθόριο περιοχη του Έβρου. Ενα τείχος που θα εχει διπλό σκοπό και να εμποδίσει παράνομους να εισέλθουν στην χώρα, αλλα και να επαυξήσει την άμυντικη δυνατότητα της Χώρας σε συνδυασμό με τον ποταμό Έβρο,την αντιαρματική τάφρο που περατωνει ο Στρατός μας στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, αλλα και τα διαφορά αρδευτικά κανάλια που υπαρχουν στην περιοχή.

Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού
Μπορεί τα γεγονότα να μας πιέζουν, εμείς ομως πρέπει να λάβουμε την πλέον αποτελεσματική και συμφέρουσα από απόψεως ασφαλείας και οικονομίας απόφαση.

Οι Τούρκοι, τα τελευταία χρόνια,κατασκεύασαν τείχο ασφαλείας, τείχο «οχυρωματικό» στα νότια σύνορα τους, μήκους 764 χιλιομέτρων, στα σύνορα τους με την Συρία, για την πάταξη της τρομοκρατίας, λαθρεμπορίου και λαθρομετανάστευσης. Με τον τρόπο αυτό τα σύνορα με τη Συρία, που εκτείνονται από το Χάταϊ μέχρι το Σίρνακ, έχουν ασφαλιστεί με τσιμεντοπλακες πλάτους 2 μέτρων, ύψους 2 μέτρων και βάρους 7 τόνων. Ειναι το τρίτο μακρύτερο τείχος στον κόσμο ,μετά από το τείχος της Κίνας (8850 χιλ) και των ΗΠΑ-Μεξικού (3500 χιλ).

Σε κάθε 500 μέτρα κατασκευάστηκε ένα έξυπνο παρατηρητήριο, το οποίο εξοπλίστηκε με συσκευές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Στα παρατηρητήρια έχουν εγκατασταθεί πολυβόλα, θερμικές κάμερες και συστήματα ανακοινώσεων, ενώ το πάνω μέρος του τείχους έχει καλυφθεί με σύρματα ξυραφιού.

Εκτιμω ότι πρεπει και η χώρα μας να εξετάσει το θέμα της κατασκευής ,στα χερσαία σύνορα του Έβρου , ανάλογο τείχος ,που θα ασφαλίζει τα σύνορα μας για πάντα και θα έχουμε εξοικονομηση προσωπικού και πιστώσεων στα θέματα φύλαξης των συνόρων. Η τοποθέτηση μόνο ενισχυμένου συρματοπλέγματος για την κατασκευή «φράχτη», δεν επιλύει μόνιμα το θέμα ασφαλείας των συνόρων, αλλα το λύνει προσωρινά ,λόγω της φθοράς του συρματοπλέγματος από την ανθρώπινη παρέμβαση αλλα και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή με συνεχή και υψηλή υγρασία, που προκαλεί διάβρωση σε κάθε μεταλλικό υλικό.

Στη δίκη μας περίπτωση βεβαίως δεν απαιτείται όλος αυτός ο πολεμικός θανατηφόρος εξοπλισμός πάνω ή γύρω από το τείχος, αυτό από μόνο του θα αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο.

Η απόσβεση των διατιθέμενων πιστώσεων για την κατασκευή του προστατευτικού-οχυρωματικού έργου, σε βάθος χρόνου, ειναι δεδομένη ενώ ο «φράκτης» με συρματόπλεγμα απαιτεί συνεχή συντήρηση και σε τακτά χρονικά διαστήματα ,απαιτεί αντικατάσταση μέρους αυτού λόγω φθοράς.

Δεν κατασκευάσαμε εμείς οι παλαιότεροι αυτό το έργο ,ίσως διοτι δεν πίεζαν τα γεγονότα, ίσως δεν προβλέψαμε τις δράσεις του τουρκικού παράγοντα, ίσως να παραλείψαμε να δούμε κατάματα τον παράγοντα «μεταναστευτικό», τωρα ομως πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την ηγεσία των Ενοπλων Δυνάμεων στην κατασκευή ενος ολοκληρωμένου και επωφελούς για την ΠΑΤΡΙΔΑ έργου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΦΘΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...

Χρηματοδότες θα βρεθούν αρκεί να τους αναζητήσουμε τόσο εντός, όσο και εκτός της Ελλάδος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail