Παρανοΐός ο Ερντογάν: Ο Ελληνας να ξέρει ότι μπορεί μια μέρα να χρειαστεί συμπόνια ως πρόσφυγας

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ να συμμορφωθούν με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το ζήτημα των Σύριων προσφύγων, μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία όσον περνούσαν και επιθυμούν [ή εξαναγκάζονται από το τουρκικό καθεστώς] να περάσουν τα σύνορα δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Συρία.

"Καλούμε, συγκεκριμένα, την Ελλάδα και όλες τις χώρες της ΕΕ να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στο έδαφός τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ΑΚΡ στην Αγκυρα.

Ο Ερντογάν παρουσίασε μια φωτογραφία από τη Συρία με Ελληνες που κατέφυγαν σε αυτή κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

"Ένα από τα αγόρια ή κορίτσια σε αυτή τη φωτογραφία είναι ίσως ο παππούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη", δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος φημίζεται για τη συνεργασία του τα περασμένα χρόνια στο λαθρεμπόριο του πετρελαίου της Συρίας με το ISIS.

"Ένας Έλληνας, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχτεί πρόσφυγες στη χώρα του [...] δεν πρέπει να ξεχνά ότι μια μέρα θα μπορούσε να χρειαστεί αυτή τη συμπόνια", πρόσθεσε.

Καλά λένε ότι οι γενίτσαροι είναι οι χειρότεροι και ο Τούρκος πρόεδρος, απόγονος εξισλαμισμένης ελληνικής οικογένειας από τη μεριά του πατέρα του, το επιβεβαιώνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail