Τσιόδρας: Δώσαμε παραγγελία για το γιαπωνέζικο φάρμακο, που φαίνεται να έχει βοηθήσει

Freepen.gr - Τα 695 - 71 νέα - επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 σε 28 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ιδιαίτερα Περιφερειακές Ενότητες του Νομού Αττικής, ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής, κ. Τσιόδρας.

Το 56% των νοσούντων έως σήμερα, είναι άνδρες. Ηλικίες από 18 ως 64 ετών αφορούν το 75% των περιπτώσεων, ενώ άνω των 65 είναι το 21% των περιπτώσεων. 114 συμπατριώτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Το 61% από αυτούς είναι άνδρες. 35 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι.

Η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και όλοι είναι άνδρες, εκτός από μία γυναίκα. 74% των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει υποκείμενο σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας.
Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 17. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη. Οι 14 ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες. Ήταν όλοι ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, 29 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το ενδιαφέρον και αισιόδοξο νέο, ήταν η απάντηση του καθηγητή στην ερώτηση της κ. Κροντήρη σχετικά με την προμήθεια του ιαπωνικού αντιγριπικού φαρμάκου που φαίνεται ότι έχει καλά αποτελέσματα:


Λ. ΚΡΟΝΤΗΡΗ: Τι σημαίνει ότι είμαστε εντός προβλέψεων, κύριε Τσιόδρα; Εξακολουθούμε να είμαστε εντός πλαισίου και με ποιους αριθμούς βγαίνουμε εκτός;

Επίσης το ιαπωνικό αντιγριπικό φάρμακο με την δραστική ουσία φαβιπιραβίρ που δοκίμασαν στην Κίνα το έχουμε πάρει για δοκιμή στην Ελλάδα; Έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα και σε ποιες περιπτώσεις;

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ναι, είπαμε τα μαθηματικά μοντέλα έχουν μια αβεβαιότητα. Τα μαθηματικά μοντέλα χαρακτηρίζονται από καμπύλες, οι οποίες δείχνουν πώς μπορεί να αυξηθεί η νόσος με βάση επιδημιολογικά χαρακτηριστικά που αφορούν στη νόσο, όπως το πόσοι κολλάνε από έναν θετικό, το πόσο χρόνο παίρνει για να έχεις την γενεά, το πόσο χρόνο θέλει για να εμφανιστεί ένα σοβαρό κρούσμα ή ένα κρούσμα σε ΜΕΘ ή διασωληνωμένος.

Με βάση, λοιπόν, τα νούμερα αυτά, τους αριθμούς αυτούς, φτιάχνουμε μια καμπύλη. Η καμπύλη αυτή προβλέπει ένα εύρος, όπως σας είπα, 8.000 με 10.000 άνθρωποι να νοσούν ή να έχουν τον ιό. Να είναι μολυσμένοι από τον ιό στην πατρίδα και ένα εύρος, το πόσα κρεβάτια ΜΕΘ απαιτούνται για αυτούς τους ανθρώπους.

Και θέλω να πω εδώ το αισιόδοξο μήνυμα, ότι δεν ανεβαίνει αυτό, παραμένει σταθερό. Δεν δείχνει κάποια αύξηση. Είναι εντός καμπύλης και ίσως και παρακάτω από την καμπύλη. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, αλλά η επαγρύπνηση συνεχίζεται.

Το φάρμακο από την Ιαπωνία, είναι αντιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την γρίπη. Εδώ θέλω να πω ότι πρώτη φορά στον κόσμο ακούμε για αυτό το φάρμακο. Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες που είναι πολύ μπροστά στην τεχνολογία των φαρμάκων για την γρίπη.

Όντως φαίνεται ότι βοήθησε, σε κινεζικές μελέτες, για τη μείωση των επιπέδων του ιού. Έχει γίνει συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, για παραγγελία αυτού του φαρμάκου, για την διαθεσιμότητα του φαρμάκου.

Δεν χρησιμοποιείται σε κάποια από τις μεγάλες μελέτες. Θεωρώ ότι θα είναι καλό να έχουμε ένα στοκ εδώ πέρα, ιδιαίτερα για τα δύσκολα περιστατικά που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή ή και δεν θα δουλεύουν συνδυασμοί που έχουμε στην Πατρίδα μας. Αλλά δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αυτή την στιγμή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail