Αντί για αναστολή αιτημάτων ασύλου, κατάθεσή τους στην πρεσβεία και τα προξενεία στην Τουρκία

photo google
Είναι σωστή η απόφαση για κλείσιμο των συνόρων, θα έπρεπε όμως να μη δηλώσουμε αναστολή των αιτημάτων ασύλου για ένα μήνα, γεγονός που έκανε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μας επικρίνει για την απόφαση αυτή.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Και αλήθεια τι θα κάνουμε εάν συνεχισθεί η πίεση από την Τουρκία; Θα ανοίξουμε τα σύνορα για να μπορούν να υποβάλλουν επίσημα αιτήματα ασύλου;

Το καλύτερο θα ήταν να δηλώσουμε ότι για εκτόνωση της κατάστασης και καλύτερη διαχείριση, όσοι πρόσφυγες θέλουν να αιτηθούν άσυλο από την χώρα μας, είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε, αρκεί να πάνε σύννομα στην πρεσβεία και τα προξενεία μας στην Τουρκία και να καταθέσουν επίσημα τα αιτήματά τους, με τα χαρτιά τους και την φυσική τους παρουσία.
Έτσι κι αλλιώς η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα.

Ξεκάθαρη δήλωση μας επίσης, ότι τα αιτήματα που αφορούν άσυλο και μετανάστευση σε άλλες χώρες, δεν μπορούν να υποβληθούν στην πρεσβεία και τα προξενεία της χώρας μας, αφού δεν μας αφορούν και αφορούν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΗΜ: Ο σκοπός της πράξης αυτής είναι πως δεν καθίσταται πλέον κολάσιμο το κλείσιμο των συνόρων, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να πάνε επισημα σε σημεία που έχεις καθορίσει νόμιμα για να υποβάλλουν το άιτημά τους.

Επίσης, όσοι δεν είναι πρόσφυγες και δεν έχουν χαρτά δεν θα μπορούν να πάνε. Θα υπαρξουν επίσης και πολλοί που θέλουν να πανε σε άλλες χώρες και δεν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα στη δική μας.

Βεβαια, πολλοί θα πουνε ας υποβάλλουμε στην Ελλάδα και από εκεί πάμε όπου θέλουμε μετά. Όμως, εάν μάθουν ότι δεν εγκρίνουμε αιτήματα, που δεν αφορούν πρόσφυγες, θα μειωθεί ο αριθμός.
Είναι ξεκάθαρα θέμα νομιμοποίησης έναντι του διεθνούς δικαίου και της τελευταιας απόφασης του ΕΔΔΑ, επίσης αποκάλυψης αριθμών για το πόσοι θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα αλλά και αποκλεισμού όσων δεν έχουν χαρτιά και δεν είναι προσφυγες. Αυτοί, βεβαια, θα προσπαθήσουν να μπουν πάλι παράνομα, αλλά δεν θα εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες ενώ ταυτόχρονα θα μπορείς να θέτεις θέμα ασφαλείας, ώστε να κρατούνται τα σύνορα κλειστά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail