Πρωτοποριακή δωρεάν πλατφόρμα για έναν πρώτο «Έλεγχο Κορωνοϊού»

Ένα πρωτοποριακό σύστημα που εκτιμά τον κίνδυνο κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, θέτει στην διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την Docandu, αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχει κάποιος μολυνθεί ώστε να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.

Η υπηρεσία αυτή διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής. Στην κεντρική σελίδα, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο «Έλεγχος Κορωνοϊού» και να ξεκινήσει τον έλεγχο χωρίς την χρήση apps ή άλλων δεσμεύσεων.

Ο πολίτης καλείται να απαντήσει μία σειρά ερωτήσεων, όπου μεταξύ άλλων ιχνηλατούνται οι κοινωνικές - επαγγελματικές επαφές που έχει, και μέσα από απλά βήματα να διαπιστώσει εάν έχει πιθανώς προσβληθεί από τον κορωνοϊό, καθώς και αν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και δεν το γνωρίζει.

Μέσα από την απάντηση που θα λάβει από την πλατφόρμα, οδηγείται σε επόμενα βήματα, όπου λαμβάνει συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνία με ιατρό εφόσον κρίνεται μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχει προσβληθεί από τον Covid-19.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο κοινό και λειτουργεί επικουρικά με το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που επανδρώνεται με επιστήμονες υγείας. Η πλατφόρμα διακρίνει, μέσω αξιόπιστης ιατρικής τεχνολογίας, τα περιστατικά που έχουν ανάγκη και τους επιτρέπει να συνομιλήσουν με τον ιατρό άμεσα και γρήγορα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail