Συριακό μέσο: Ο Στρατός δε θα αποσυρθεί από τις περιοχές που απελευθέρωσε

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός δε θα αποσυρθεί από καμία από τις περιοχές που έχουν απελευθερωθεί από την αρχή του νέου έτους, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή του almasdarnews.com.

Ο Συριακός στρατός θα διατηρήσει τις θέσεις του πέρα από τις γραμμές του 2018 του Σότσι, παρά τις απαιτήσεις της Τουρκίας να αποχωρήσει αμέσως από τη ζώνη αποκλιμάκωσης.

Αυτή η πληροφορία απομένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη, ωστόσο τόσο η Συρία όσο ιδίως η Ρωσία δεν πραγματοποίησαν την τρίτη φάση της επιχείρηση "Αυγή του Ιντλίμπ" με στρατηγικό στόχο να εκκαθαρίσει το δυτικό Χαλέπι και να επαναλειτουργήσει ο αυτοκινητόδρομος Δαμασκού - Χαλεπίου για να παραχωρήσουν ό,τι κέρδισαν στη μάχη. 

Η σαλαμοποίηση του Ιντλίμπ έχει μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των 2/3 των εδαφών που ελέγχουν οι τρομοκράτες σε ένα διάστημα δύο ετών. Ως προς το πόσο θα κρατήσει αυτή η εκεχειρία, η απάντηση είναι όσο οι προηγούμενες. Δηλαδή όσο κρίνουν Μόσχα-Δαμασκός ότι χρειάζεται μέχρι την επόμενη φάση. Αφορμές θα βρεθούν πολλές.

Ο Ερντογάν θα παρουσιάσει στο εσωτερικό ότι ανέκοψε το...καθεστώς και πως επέφερε μεγάλες απώλειες στο συριακό στρατό, επί της ουσίας όμως βγαίνει προσωρινά καταδαγκωμένος και βέβαια αποδέχεται τη νέα γραμμή ορίων στην επαρχία του Ιντλίμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail