Οι ΗΠΑ δε θα παράσχουν αεροπορική κάλυψη στην Τουρκία στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στην Τουρκία στη συριακή επαρχία Idlib της Συρίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Mark Esper.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Ουάσινγκτον τη Δευτέρα και σε ερώτηση αν η αμερικανική βοήθεια στην Τουρκία στη Συρία θα περιλάμβανε την αεροπορική υποστήριξη, ο Esper απάντησε "Όχι".

"Θα ήθελα να προσθέσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την παροχή αυξημένης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία. Αυτό ήταν ένα πράγμα για το οποίο είχα μια συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo", δήλωσε ο Esper.

Ο Esper επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει μιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Esper δήλωσε ότι αυτή ήταν η απόφαση της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για το τι είπε στον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνομιλίας τους, είπε ότι το μήνυμα είναι πως "οι Ρώσοι δεν είναι πάντα καλοί εταίροι".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail