Ναι κύριε πρωθυπουργέ, είμαστε σε πόλεμο! Μόνο που άρχισε τον Ιανουάριο κι εμείς πήραμε τα όπλα το Μάρτιο

«Μιλώντας πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας και με σταθερό οδηγό τις συμβουλές των ειδικών. Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά» είπε ο πρωθυπουργός στις 17 Μαρτίου.

Του Στρατή Μαζίδη

Έχετε δίκιο κύριε πρωθυπουργέ. Είμαστε σε πόλεμο και μάλιστα...άγνωστο πόλεμο διότι ο αντίπαλος δε φαίνεται. Επιπλέον δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για αυτόν. Αντέχει στον αέρα - Δεν αντέχει στον αέρα. Τρεις ώρες στις επιφάνειες. Τρεις ημέρες στις επιφάνειες.

Υπάρχει όμως ένα ΑΛΛΑ κύριε πρωθυπουργέ. Ο πόλεμος ξεκίνησε από τον Ιανουάριο. Τότε όμως εσείς ως πολιτεία και ειδικοί βλέπατε χαμηλή μεταδοτικότητα:

«Συλλέγουμε και αναλύουμε όλα τα δεδομένα που έχουμε από όλο τον κόσμο και είναι δεδομένο ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα… Είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Άρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δε χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Είμαστε έτοιμοι» έλεγε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέας, καθ'όλα συμπαθής αλλά εκτός ιατρικού χώρου, στις 31/1/2020.

Λίγο νωρίτερα στις 22 Ιανουαρίου, ο επίσης συμπαθής καθηγητής κ. Τσιόδρας που ανέλαβε ένα πολύ άχαρο ρόλο δήλωνε στο iatronet.gr:

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόκειται για έναν νέο κοροναϊό, ο οποίος εμφανίζει χαμηλή μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα σε σχέση με τον SARS και MERS.

- Γιατί εκτιμήθηκε αρχικά πως δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Από τη μέχρι τώρα εικόνα, προκύπτει πως πρόκειται για έναν κοροναϊό, ο οποίος μεταδίδεται δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η αρχική εκτίμηση του ΠΟΥ αποδίδεται στο ότι από τους 400 εργαζόμενους στις δομές Υγείας του Wuhan που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς, δεν εμφάνισε κανείς συμπτώματα της νόσου. 

Κάποιοι όμως προειδοποιούσαν από τότε για τον κορωνοϊό. Παρακινούμενος από το Ζαχαρία Μυτιληνιό μάζευα στοιχεία και τα παρουσίαζα τότε [31/1/2020] εδώ. Το κακό φαινόταν, όμως ποιος νοιαζόταν;

Ο πόλεμος κύριε πρωθυπουργέ ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, ωστόσο κατέστη εμφανής τον Ιανουάριο. Τότε άρχισαν να ακούγονται οι κανονιές. Εμείς όμως μπήκαμε σε αυτόν το Μάρτιο. Χάθηκαν 45-50 ημέρες. Ο εχθρός μπήκε και στο δικό μας έδαφος. Ήδη κάποιοι έπεσαν που ίσως θα μπορούσαν ακόμη να ζουν. Και έφυγαν πονώντας κύριε πρωθυπουργέ. Για τις ευθύνες σας τα είπαμε αναλυτικότερα εδώ.

Και ξέρετε τι με λυπεί κύριε πρωθυπουργέ; Ότι εσείς και κάποιοι καλοχτενισμένοι όψιμοι υφυπουργοί σας βγαίνετε και φοβερίζετε ενοχοποιώντας τους συνανθρώπους μου αντί να εμψυχώσετε, στηρίζετε επιλεκτικά κάποιους αφήνοντας αβοήθητους στη μοίρα τους άλλους ενώ δεν αντιλαμβάνεστε πως κάποιοι μπορεί να μην ξανασυναντηθούμε και δε μας δόθηκε η ευκαιρία να πούμε αντίο...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail