Για να μη μετατραπεί η Ελλάδα από σάκος του μποξ Δύσης-Ερντογάν σε απέραντη «υγειονομική ζώνη»

andreas160578 / pixabay
Ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 σημείωσε με νόημα, ότι η στήριξη και ομοψυχία της πλειοψηφίας των ελλήνων, στην απόφαση για άσκηση κυριαρχίας με την φύλαξη των συνόρων της χώρας αποτελεσματικά, είναι ένα θετικό γεγονός, αλλά η μονοδιάστατη αποτροπή δεν αρκεί. Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα θα πρέπει αποτελεσματικά να λειτουργήσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ως απρόβλεπτος παίκτης έναντι συμμάχων και εταίρων, που δείχνουν να κινούνται, έτοιμοι για τις νέες γεωπολιτικές τους ισορροπίες, ακόμη και στο να «θυσιάσουν» την Ελλάδα.

Διαφορετικά η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί από «σάκος του μποξ», μεταξύ Δύσης και Τουρκίας, σε απέραντη «υγειονομική ζώνη» με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους, χωρίς διέξοδο από τα δυτικά μας σύνορα. Η άσκηση εθνικής κυριαρχίας αλλά πολυδιάστατα είναι θέμα εθνικής επιβίωσης, αφού ο Ερντογάν από τη μια εφαρμόζει «άτυπο πόλεμο» με εργαλείο τους προσέφυγες-μετανάστες και η Δύση από την άλλη, αρκείται στο να εγκλωβιστούν στο τέλος χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.