Συγκινητικές στιγμές ενότητας στον Εβρο


φωτο: Εθελοντισμός Νέας Βύσσας
Πριν λίγο έκλεισα το τηλέφωνο με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Μιλούσα με έναν συνάδελφο που υπηρετεί στον Έβρο τρία χρόνια τώρα. Οι εικόνες που μου μετέφερε από τα σύνορα έχουν ελπίδα, κουράγιο, εθνική ομοψυχία, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Εξηγούμαι. Ενώ στρατός, αστυνομία και εθνοφύλακες δίνουν αγώνα να προστατέψουν τα σύνορα από χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, οι πολίτες του Έβρου κινητοποιήθηκαν μαζικά στηρίζοντας τον κοινό αγώνα.

Νικόλαος Ταμπουρέας 
Εκπαιδευτικός, παιδαγωγικός σύμβουλος

1.Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων στηρίζει τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας που βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα σύνορα και δίνουν μάχη να κρατήσουν ασφαλή τα σύνορα της Ελλάδας. Προσφέρουν τρόφιμα, καφέδες, χυμούς,νερά και ό,τι άλλο χρειάζονται οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί στα σύνορα.

2. Οι Εθνοφύλακες έλαβαν εντολή και προσήλθαν στα σημεία ενδιαφέροντος με γρηγοράδα και διάθεση να βοηθήσουν τις προσπάθειες των υπολοίπων φορέων. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί από αυτούς έχουν κλείσει τέσσερις και 5 δεκαετίες ζωής.

3.Πολλές γυναίκες στα σύνορα είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες φορτώνουν αγροτικά αυτοκίνητα και φέρνουν νερά στα σύνορα από εχτές.

4.Κάποιες καφετέριες της περιοχής των συνόρων έβαλαν επιγραφές με τους καφέδες στη μισή τιμή.

5. Ιερείς της περιοχής προσήλθαν αυτοβούλως στην περιοχή με τα Ι.Χ. τους και είπαν στις δυνάμεις ασφαλείας πως θέλουν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

6. Φούρνοι αύριο θα δώσουν δωρεάν λαγάνες στον στρατό...

Αυτά μου μετέφερε συγκινημένος εκπαιδευτικός της περιοχής, με την υπόμνηση να αρθρογραφήσω για αυτούς τους Έλληνες των συνόρων που είναι στα δύσκολα ενωμένοι και δείχνουν φρόνημα και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Για όλους αυτούς τους πολίτες και όχι μόνο το Έθνος-Κράτος μας, οφείλει να προασπίσει τα σύνορά του!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail