Ελλάδα-Ολλανδία: οι δύο χώρες που εμφάνισαν κρούσματα ταυτόχρονα κι ακολούθησαν άλλες τακτικές

Μια νεότερη σύγκριση που σχετίζεται με τη δημοσίευση που έκανα χθες αναφορικά με τις στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας. Δύο χώρες, Ελλάδα και Ολλανδία με περίπου τις ίδιες υγειονομικές δυνατότητες. Η πρώτη πήρε έγκαιρα περιοριστικά μέτρα, ενώ η δεύτερη ακολούθησε τη λογική της "ανοσίας της αγέλης" και του μη περιορισμού των μετακινήσεων.


Οι δυο χώρες ξεκίνησαν να έχουν κρούσματα από την ίδια σχεδόν χρονική αφετηρία. Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν στις 26 Φεβρουαρίου και στην Ολλανδία ήταν στις 27 Φεβρουαρίου. Σήμερα 26 Μαρτίου, η Ελλάδα έχει 23 νεκρούς, όταν οι νεκροί στην Ολλανδία είναι 356! - 80 σε μια ημέρα!! Με αυξητική τάση.

Αυτό αποδεικνύει νομίζω όσα έγραψα χθες. Στην Ελλάδα πήραμε μέτρα υπέρ της ζωής των ανθρώπων, ως πιο σημαντικών, ακόμα και αν γνωρίζουμε ότι έτσι ζημιώνεται η οικονομία μας. Στην Ολλανδία προτίμησαν να προστατέψουν την οικονομία και όχι τους ανθρώπους και τώρα μετρούν νεκρούς. Ποιο από τα δύο είναι το σωστό, θα το δείξει η ιστορία. Προσωπικά είμαι υπέρ της προστασίας των ανθρώπων και των μέτρων που πήρε η ελληνική Πολιτεία. 'Άνθρωπος ή Οικονομία; Η διαφορά των απόψεων και των τάσεων, είναι πιστεύω καθαρά ζήτημα διαφορετικής φιλοσοφίας για την ζωή, για την κοινωνία και για τον θάνατο.

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, φίλοι μου ενσυνείδητα και αποφασιστικά τον ανθρωποκεντρικό δρόμο που ακολουθούμε ως χώρα και ως λαός, διότι όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία είναι ο σωστός. Μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε, αλλά όχι και να εφησυχάζουμε....Η πίστη στην υπεραξία του Ανθρώπου δεν προδόθηκε ποτέ από τον Θεό...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail