Μισθοφόροι από τη Συρία: "Μην έρχεστε στη Λιβύη. Θέλουμε να επιστρέψουμε. Η Τουρκία μας ξεγέλασε"


Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξακολουθεί να παρακολουθεί την αποστολή Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη από την Τουρκία. Οι πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν ότι κυριαρχεί η διαδεδομένη δυσαρέσκεια μεταξύ των μαχητών που έχουν σταλεί στη Λιβύη, καθώς η Τουρκία αθέτησε τις υποσχέσεις της σε μια εποχή που οι Σύριοι μισθοφόροι υποφέρουν από κακές συνθήκες διαβίωσης εκεί.

Οι πηγές του SOHR έλαβαν μια ηχητική καταγραφή στην οποία ένας Σύριος μαχητής στη Λιβύη είπε ότι εξέφρασε τη λύπη του για τη συμμετοχή στη μάχη στη Λιβύη και κάλεσε όλους όσους θέλουν να έρθουν στη Λιβύη για να μην το κάνουν, καθώς οι Τούρκοι δεν πληρώνουν το μηνιαίο μισθό. Είπε ότι "η Τουρκία πλήρωσε τους μισθούς μας μόνο για ένα μήνα. Δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα για μας. Ακόμη και τα τσιγάρα, τα αγοράσαμε. Μένουμε σε ένα σπίτι, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε από αυτό, καθώς ρουκέτες των δυνάμεων του Haftar πλήττουν ολόκληρη την περιοχή".

"Όλοι μας θέλουμε να επιστρέψουμε στη Συρία. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ήδη προετοιμαστεί να εγκαταλείψουν τη Λιβύη για τη Συρία μέσω του Al-Sham Corps", πρόσθεσε.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail