Ο απόλυτος ευτελισμός της έννοιας του πρόσφυγα

Το προσφυγικό ήρθε για να μείνει, λένε. Τι είδους ανθρωπισμός είναι αυτός; Μιλάμε για τον απόλυτο ευτελισμό της έννοιας του πρόσφυγα. Πρόσφυγας είναι αυτός που δεν είναι ασφαλής στην πατρίδα του, εκείνος που την έχασε προσωρινά ή αυτός που δεν απόκτησε ποτέ πατρίδα.

Ανθρωπισμός είναι να αγωνιστεις έτσι ώστε όλοι οι λαοί να έχουν πατρίδα, να είναι ασφαλείς σε αυτή και να ορίζουν τις τύχες τους. Οι πατρίδες είναι τα σπίτια των λαών. Αν καταργηθούν τα σπίτια των λαών, δε θα δημιουργηθεί κάποιος ουτοπικός παράδεισος αλλά μια άχρωμη μάζα χωρίς δεσμούς και ιδιοκτησιακά δικαιώματα με τη γη.

Μια γη για την οποία μη έχοντας κανένα λόγο να αγωνιστεί, θα καταντήσει φθηνό κρέας για ξεδιάλεγμα από τους ισχυρούς που δε λέγονται πλέον φεουδάρχες αλλά πολυεθνικές. Αυτοί που έχουν ανάγκη την πατρίδα δεν είναι οι βιομήχανοι αλλά οι προλετάριοι.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail