Αλκιβιάδης Στεφανής: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πρόσφυγες. Αποτελούν απειλή για την Πατρίδα μας»

Κατά τη συνέντευξή του στην Κάτια Μακρή στο ραδιόφωνο του Alpha, ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ: Μου έλεγε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας προχτές ότι τους ειδοποιούν ότι ξεκινούν οι βάρκες και φυσικά δεν ανταποκρίνονται αφού αντιθέτως τις συνοδεύουν για να τις φέρουν. Προφανώς κάνουν ό,τι μπορούν να το καταδείξουν ότι δεν υπάρχει καμία βοήθεια, καμία συνεργασία, θα κάνουν αυτό που εκείνοι νομίζουν.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Ο κ. Ερντογάν έχει ένα σχέδιο. Δυστυχώς σ’ αυτόν τον σχεδιασμό του χρησιμοποιεί τους ανθρώπους με τον χειρότερο τρόπο. Εμπαίζει την ελπίδα τους. Χειρότερο πράγμα από αυτό δεν υπάρχει. Η Ιστορία θα τον καταδικάσει για αυτό.

Το σχέδιο του είναι σαφές και το γνωρίζουμε. Και βεβαίως θα ήθελα να πω γιατί σας ακούει πάρα πολύς κόσμος, ότι χρησιμοποιεί καθημερινά και τεχνάσματα παραπληροφόρησης. Χρησιμοποιεί πληροφοριακές επιχειρήσεις, διασπείροντας ψευδές ειδήσεις.

ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ: Ναι ότι έπεσαν πυροβολισμοί, ότι υπήρξαν δυο νεκροί, αυτά που ακούσαμε τα τελευταία 24ωρα…

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Ο πόλεμος στην Ιντλίμπ δημιουργεί ροές. Καταρχάς ένας πόλεμος που ο ίδιος τον προκάλεσε χωρίς να ρωτήσει κανέναν, βεβαίως δημιουργεί ροές αλλά δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που έγινε αυτό έπειτα από μία ώρα, οι ροές αυτές να είναι στα σύνορά μας!

Άρα καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο να το κάνει αυτό. Μιλά για νεκρούς μετανάστες. Λέει είτε ο ίδιος, είτε ο Υπουργός Εσωτερικών του ότι αρχικά εισήλθαν στην Ελλάδα 80 χιλιάδες, μετά 100 χιλιάδες… Όχι δεν εισέρχεται κανείς.

Δηλώνουμε σαφώς ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πρόσφυγες. Είναι παράνομοι μετανάστες. Δηλώνουμε σαφώς ότι γι’ αυτούς και για ένα μήνα έχουν διακοπεί οι διαδικασίες ασύλου, διότι είναι παράνομοι μετανάστες. Δηλώνουμε κοιτώντας προς την Τουρκία, δεν τους επιτρέπουμε να μπουν στην χώρα μας. Κι αν το επιχειρήσουν, θα μας αντιμετωπίσουν.

Αποτελούν απειλή για την Πατρίδα μας. Να μην επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα σύνορά μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα οποία αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, και το κάνουμε αυτό.

- - - - -  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης Στεφανή. Ολόκληρο το κείμενο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail