Αλβανία και Τουρκία υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την ασφάλεια και την άμυνα

Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές της στρατιωτικής εφοδιαστικής και των έκτακτων περιστατικών στην Αλβανία, επισημαίνει το αλβανικό υπουργείο άμυνας σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

Η Τουρκία έδειξε επίσης ότι δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους εταίρους της χώρας για την ασφάλεια και την άμυνα, αλλά και μια φιλική χώρα σε δύσκολες στιγμές. Το τουρκικό κράτος παρείχε σημαντική βοήθεια στη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε το σεισμό που έπληξε τη χώρα μας στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Προκειμένου να ενισχυθεί και να ενταθεί η αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, υπεγράφη Σχέδιο Συνεργασίας για το 2020 μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Το σχέδιο υπογράφηκε από τον Florian Kali, Γενικό Διευθυντή της Αμυντικής Πολιτικής και τον συνταγματάρχη Şakir Cumhur Somer, στρατιωτικό ακόλουθο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στα Τίρανα.

Το σχέδιο συνεργασίας περιλαμβάνει δραστηριότητες τις οποίες τα δύο υπουργεία δεσμεύονται να ολοκληρώσουν το 2020 προκειμένου να ενισχυθεί και να ενταθεί η αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail