Η αλήθεια πονάει αλλά αυτό που ζούμε τώρα, το προκαλέσαμε κι εμείς

Παρακολούθησα το μεσημέρι ένα βίντεο μιας ώρας από την ιστοσελίδα stonisi.gr όπου δείχνει την παράνομη άφιξη μιας βάρκας στο λιμανάκι της Θέρμης στη Λέσβο, την οποία όμως οι ντόπιοι δεν αφήνουν να προσδέσει. Το βίντεο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι διδακτικό για όλους μας. Οι νησιώτες άργησαν να καταλάβουν κάποια πράγματα καθώς επίσης το ρόλο ορισμένων ΜΚΟ.

Του Στρατή Μαζίδη

Στο 50λεπτο βίντεο βλέπει και διαπιστώνεις πολλά. Εν πάση περιπτώσει πλέον θερίζουμε ό,τι σπείραμε σε νησιά και Εβρο. Ορισμένα ζητήματα άπτονται απλά στην κοινή λογική, ούτε σε ιδεολογίες [που μας έχουν διχάσει και καταστρέψει], ούτε σε συναισθήματα.

Φτάσαμε σε οριακό πλέον σημείο. Η χώρα μας κινδυνεύει με κατάρρευση. Έχουμε λίγη εσάνς από 1453. Μόνο που όλα όσα βιώνουμε σήμερα, δεν προέκυψαν ξαφνικά. Τα βλέπαμε. Πολλοί τα υποδείκνυαν πληρώνοντας το τίμημα για αυτό.

Πολιτεία όμως και μαζί της κι η κοινωνία σε ένα βαθμό, έκαναν πως δε βλέπουν επειδή διαρκώς κοιτάμε το σήμερα. Φάγομεν, πίομεν, αύριο γαρ αποθνήσκομεν. Αυτό είναι το πρόβλημά μας το διαχρονικό. Δε μας ενδιαφέρει το αύριο είτε μιλάμε για οικονομία, είτε για θέματα εξωτερικής πολιτικής, είτε για ζητήματα της εσωτερικής μας συνοχής. Ζήσε κι άσε τους άλλους [αύριο] να πεθάνουν...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα χθες βράδυ άλλοι να αγωνιούν και έτεροι να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα μασκέ πάρτι. Αισθάνθηκα τόσο άβολα αλλά θυμήθηκα ότι και στην Πομπηία την παραμονή της καταστροφής όλοι καλοπερνούσαν.

Όταν προσεγγίζεις τα θέματα με μια νοοτροπία του στιλ "κάνω πως δεν τα βλέπω και άρα δεν υφίστανται", βλέποντας μόνο τα ευρώ των Βρυξελλών για τη διαχείριση, στο τέλος τα συναντάς μπροστά σου. Και ένα βουνό δεν μπορείς να προσποιηθείς πως δεν το βλέπεις. Να δούμε τώρα πως θα το ανέβουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail