Ακόμη 72 ώρες για το Ιντλίμπ: Οι Ρώσοι προειδοποίησαν τους Τούρκους καθώς οι τρομοκράτες δεν αποσύρονται

Freepen.gr - Οι τζιχαντιστές νότια της εθνικής οδού Μ-4 (Αλέπο-Λατάκια) δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί από την καθορισμένη ζώνη ασφαλείας στο Idlib, παρά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των Τούρκων και των Ρώσων προέδρων την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ανέφερε την Τετάρτη ότι οι τρομοκρατικές ομάδες, Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS) και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκμενιστάν (TIP), δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τις θέσεις πρώτης γραμμής τους νότια του M-4 όπου με βάση τη συμφωνία θα πρέπει να αναπτυχθεί ο ρωσικός στρατός.

Οι ισλαμιστές πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ωστόσο, δεδομένης της έλλειψης κίνητικότητας από αυτούς, είναι μάλλον απίθανο να εγκαταλείψουν τη ζώνη ασφαλείας από μόνοι τους.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη προειδοποιήσει τους Τούρκους ομολόγους του ότι αν οι τζιχαντιστές δεν αποσυρθούν από την εν λόγω ζώνη, θα επαναλάβουν επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον αυτών των μαχητικών δυνάμεων. Ως εκ τούτου και ο Συριακός Στρατός παραμένει σε εγρήγορση διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος του βαρύ εξοπλισμού τους παραμένει στις περιοχές Jabal Al-Zawiya και Saraqib.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail