Έρευνα: Το 40% των Τούρκων δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας για τον Covid-19

Freepen.gr - Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών Gezici δείχνει ότι τέσσερις στους 10 συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν ότι δεν έλαβαν κανένα προσωπικό μέτρο εναντίον του COVID-19, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken την Τετάρτη.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη σε 1.068 συμμετέχοντες σε ολόκληρη τη χώρα στις 18-19 Μαρτίου, δήλωσε ότι εκείνοι που δεν έχουν λάβει προφυλάξεις είτε πιστεύουν ότι μια θεραπεία θα βρεθεί πολύ σύντομα ή είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα επηρεαστούν πολύ από την πανδημία.

Ενώ το 52,4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει αποθηκεύσει τρόφιμα και φάρμακα, το 35,2% δήλωσε ότι οι αγοραστικές συνήθειες του δεν έχουν αλλάξει.

Σημαντική πλειοψηφία 70,8% δήλωσαν ότι ενέκριναν την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στην κρίση της πανδημίας.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις πληροφορίες τους κυρίως από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το 14,2% απήντησε ότι άνοιξε λογαριασμό κοινωνικών μέσων μετά την έκρηξη της πανδημίας.

Τέλος ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail