Έρευνα: Το 40% των Τούρκων δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας για τον Covid-19

Freepen.gr - Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών Gezici δείχνει ότι τέσσερις στους 10 συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν ότι δεν έλαβαν κανένα προσωπικό μέτρο εναντίον του COVID-19, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken την Τετάρτη.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη σε 1.068 συμμετέχοντες σε ολόκληρη τη χώρα στις 18-19 Μαρτίου, δήλωσε ότι εκείνοι που δεν έχουν λάβει προφυλάξεις είτε πιστεύουν ότι μια θεραπεία θα βρεθεί πολύ σύντομα ή είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα επηρεαστούν πολύ από την πανδημία.

Ενώ το 52,4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει αποθηκεύσει τρόφιμα και φάρμακα, το 35,2% δήλωσε ότι οι αγοραστικές συνήθειες του δεν έχουν αλλάξει.

Σημαντική πλειοψηφία 70,8% δήλωσαν ότι ενέκριναν την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στην κρίση της πανδημίας.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις πληροφορίες τους κυρίως από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το 14,2% απήντησε ότι άνοιξε λογαριασμό κοινωνικών μέσων μετά την έκρηξη της πανδημίας.

Τέλος ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.