Το πρώτο καλό σημάδι; Υποχώρησε στην 33η θέση η Ελλάδα στα κρούσματα του Covid-19

Freepen.gr - Η Ελλάδα -με 117 κρούσματα- βρισκόταν στην 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών, όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης με τον κορωνοϊό στις 13 Μαρτίου 2020. Σήμερα η χώρα μας έχει υποχωρήσει στην 33η θέση με 530 επιβεβαιωμένα κρούσματα όπως προκύπτει από τον πίνακα του νοσοκομείου Johns Hopkins [https://coronavirus.jhu.edu/map.html].

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις χθεσινές και προχθεσινές ανακοινώσεις ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώθηκε από τους 20 στους 18 καθώς κατέληξαν τρία άτομα αλλά διασωληνώθηκε ένα επιπλέον. Ωστόσο ο καθηγητής κ. Τσιόδρας χθες ανέφερε:

«100 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 18 είναι διασωληνωμένοι. Πολλοί από αυτούς τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, θα διασωληνωθούν επίσης. Είναι μία σοβαρή νόσος, μια σοβαρή πνευμονία»

Ας ελπίσουμε η υποχώρηση της χώρας μας στο σχετικό πίνακα να μην είναι μια προσωρινή συμπτωματική κατάσταση αλλά καρπός της υπευθυνότητας που έχει επιδείξει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail