Σχεδιάγραμμα-Νέα επανεκτίμηση δεδομένων για ΗΠΑ: Το δεύτερο τρίμηνο η ανεργία θα φτάσει στα επίπεδα του 1940


geralt / pixabay
Το Φεβρουάριο είχα προειδοποιήσει για την επερχόμενη οικονομική κατάσταση που έρχεται, αποκαλώντας την ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ. Αρχικά το σύνολο των συναδέλφων οικονομολόγων είχε υποτιμήσει την επίδραση του Φόβου του κορωνοϊού στο μέγεθος που την είχα υπολογίσει. Τότε είχα μιλήσει με τα δεδομένα της περιόδου. Δεδομένα που αφορούσαν στην οικονομία της Κίνας. Είχα πει λοιπόν ότι θα ξανα επικαιροποιήσω τα δεδομένα, όταν ο φόβος του ιού περάσει στις οικονομίες της Δύσης.

Γιώργος Αδαλής

Έχω καταφέρει λοιπόν να εισάγω μια νέα μέθοδο αποτίμησης οικονομικών γεγονότων στην Ελλάδα. Με την μέθοδο αυτή, δεν εξετάζω τα γεγονότα έτσι όπως θα βόλευε πολιτικά τα κόμματα αλλά με βάση μια τεχνική που εδράζεται στη διακύμανση της τεκμαρτής μεταβλητότητας διαφόρων γεγονότων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και αντιπαραβάλλοντας την με άλλες παλιότερες.

Θέλω λοιπόν σήμερα να δείτε ένα στοιχείο για το οποίο είχα προειδοποιήσει πολύ νωρίς που αφορά στην θητεία του Ντόναλντ Τραμπ. Ό,τι κέρδισε από την αρχή της θητείας του για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του S&P500 χάθηκε. Εξαερώθηκε. Σα να μην κυβέρνησε ποτέ ο Τραμπ. Και όλο αυτό εξαιτίας της επίδρασης του κορωνοϊού. Δείτε το σχεδιάγραμμα, πως ξεκινά η πτώση των 500 μεγαλύτερων εταιριών στις ΗΠΑ σε κεφαλαιοποίηση. Και η ανάπτυξή τους πάει στο επίπεδο μηδέν λες και δεν κυβέρνησε ποτέ ο Τραμπ. Και φυσικά, αντιπαραβάλλοντας την επίδοση του προκάτοχου του (Democrat) Μπάρακ Ομπάμα, πλέον δεν έχει πρόβλημα μόνο ο Τραμπ, αλλά ολόκληρο το κόμμα των Republicans με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Διότι οι εκλογές πλησιάζουν. Και μπαίνουμε στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους!


Η ΝΕΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ, ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΑ 30%. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΕΝΩ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1940!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail