Καλεντερίδης: κ. Πρωθυπουργέ, οι δημιουργοί της θεωρίας της συγκρότησης του ελληνικού έθνους το 1821, είναι οι ίδιοι που επιδιώκουν τη διάλυσή του…

«Δεν ξέρω ‘γώ να τσακάω τ’ μέση μ’»

Από: infognomonpolitics.gr - Του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Στρατηγός Δημήτρης Μακρής, ήταν ένας από τους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο απροσκύνητος κλέφτης του Ζυγού Αιτωλοακαρνανίας!

Υπήρξε από τους σημαντικότερους οπλαρχηγούς του Αγώνα, στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και από εκείνους που δεν εξαργύρωσε τους αγώνες του με υλικά, μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Μετά την Απελευθέρωση, έζησε την υπόλοιπη ζωή του μεταξύ Μεσολογγίου και Ζυγού, με τους ανθρώπους που μοιράστηκε τους σκληρούς και αιματηρούς για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και όχι δεσποτείας. Δεν δέχτηκε αξιώματα και άλλους τίτλους, εκτός από εκείνον που δικαιούνταν, του Καπετάνιου του Μεσολογγίου.

Έμεινε έτσι απροσκήνυτος σ’ ολόκληρη τη ζωή του.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, όταν ο νεαρός Βασιλιάς Όθων αποφάσισε να διορίσει Υπασπιστή του έναν Απροσκύνητο Πολέμαρχο της Επανάστασης και τον κάλεσε στα Ανάκτορα για να του ανακοινώσει ότι τον επέλεξε για τη θέση αυτή, ό Κλέφτης του Ζυγού τα βρήκε δύσκολα.

Απαντώντας στον Όθωνα, είπε:

«Μεγαλειότατε δεν ξέρω ‘γώ να τσακάω τη μέση μ’»

Και ήσυχος και υπερήφανος, όπως ήταν σ’ όλη του τη ζωή, πήρε το δρόμο της επιστροφής για το Μεσολόγγι, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του τιμώντας με τον τρόπο ζωής του τους αγώνες και την προσφορά του στην Πατρίδα.

Στην ίδια… ρότα, σ’ ένα κλέφτικο τραγούδι της ηρωικής περιοχής Ασπροποτάμου Τρικάλων, λέει ο λαϊκός δημιουργός:

“Παιδιά απ’ τον Ασπροπόταμο κι απ’ το τρανό Γαρδίκι,

κι απ΄της Κουρούνας τις σπηλιές, λεβέντες παληκάρια,

Τούρκο μην προσκυνήσετε, οχτρό μη φοβηθείτε.”

Ναι, Τούρκο μη προσκηνύσετε, οχτρό μη φοβηθείτε. Να το θυμόμαστε κι αυτό.

Ο δε Αρχιστράτηγος του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνισμού, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, λέει για την Ελληνική Επανάσταση:

«Η επανάσταση η εδική μας δεν ομοιάζει με καμία από όσες γίνονται σήμερα στην Ευρώπη. Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεων είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος ήτο ο πλέον δίκαιος και ήτο το έθνος με άλλο έθνος…

…Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στον Σουλτάνο! Είχε πάντα τον Βασιλιά του, το στρατό, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματολοί και Κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»…

Τι μας λέει ο Κολοκοτρώνης; Ότι διακόσια χρόνια πριν, ότι το 1821 πολέμησε το ελληνικό έθνος με το οθωμανικό. Μα αν δεν υπήρχε το ελληνικό έθνος το 1821, που το σκαρφίστηκε ο Κολοκοτρώνης και το ανέφερε; Να το θυμόμαστε κι αυτό και ειδικά να το θυμούνται οι λογογράφοι σας, εκτός κι αν…!

Διάλεξα αυτά τα τρία αποσπάσματα από τα αμέτρητα του αγώνα της Εθνικής μας Παλλιγεννεσίας, ενώ δεν βρήκαν ούτε ένα να επιλέξουν οι πολιτικοί μας ταγοί από τις αμέτρητες παρακα<ταθήκες των ηρώων του ’21, στις τραγικές σε περιεχόμενο και ύφος δηλώσεις που έκαναν χθες, επ’ ευκαιρία της Επετείου της Επανάστασης του 1821.

Η κυρία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία όφειλε να καταθέσει την όποια ιδεολογία της στην εξώπορτα του Προεδρικού Μεγάρου, γιατί εκπροσωπεί ολόκληρο τον Ελληνισμό, νεκρούς και ζωντανούς, δεν βρήκε να πει μια λέξη για τους αγώνες και το αίμα που έχυσαν οι Έλληνες εναντίον των Τούρκων για να απελευθερωθούν από τη σκλαβιά και να αποκτήσουν την Ελευθερία.

Παρέλειψε δε να αναφέρει γιατί αγωνίστηκαν οι ήρωες του 1821, δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη διπλή γιορτή και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ασχέτως σε τι… Θεό πιστεύουμε ο καθένας από μας, η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες το 1821 ξεκινησαν την επανάσταση «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» και κανείς δεν δικαιούται, κυρίως ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να το ξεχνά και να μην το αναφέρει στις επετειακές του ομιλίες και διαγγέλματα.

Αντί αυτού, σε μια περίοδο που οι Έλληνες έγκλειστοι στα σπίτια τους, εν μέσω ενός άλλου είδους πολέμου και χωρίς να έχουν την δυνατότητα να γιορτάσουν την Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ είχαν ανάγκη από έναν εμπνευσμένο λόγο που θα τονώσει το εθνικό τους φρόνημα, άκουσαν μεταξύ άλλων περίπου άσχετων με την επέτειο, τα εξής:

…Με την επανάσταση του 1821 ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, ο λαός μας διεκδίκησε και κέρδισε οριστικά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του….

….Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη….

Δεν ξέρω τι ήθελε να πει η κυρία Πρόεδρος, αλλά παλιός και νέος πατριωτισμός δεν υπάρχει, υπάρχει ένας και μοναδικός πατριωτισμός και είναι αυτός που μας διδάσκει η Ιστορία, οι εθνικοί αγώνες και οι εθνικές επέτειοι όπως αυτή της 25ης Μαρτίου, αυτός που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας. Η άδολη και ανυπόκριτη αγάπη για την Πατρίδα.

Όσο για τον οθωμανικό δεσποτισμό, ε όχι, δεν πολεμήσαμε ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, αλλά εναντίον της οθωμανικής σκλαβιάς. Ο Ρήγας Φεραίος δεν είπε “καλύτερα μιας ώρας ζωή χωρίς τον οθωμανικό δεσποτισμό”, αλλά «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Όσο για το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού, περιέχει κάτι πολύ επικίνδυνο, που εξυφαίνουν χρόνια τώρα οι εθνομηδενιστές.

Είπε ο κ. Μητσοτάκης:

«…Συγκρότησαν Έθνος. Και ίδρυσαν κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης…»

Όχι κύριε Μητσοτάκη, το Ελληνικό έθνος δεν συγκροτήθηκε το με τον αγώνα του 1821. Όπως μας το είπε ο Κολοκοτρώνης, για να το θυμόμαστε όλοι, κυρίως οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Ελληνικό έθνος προϋπήρχε της Επανάστασης και ο εθνικός δεσμός ήταν αυτός που ένωσε τους Έλληνες του Πόντου, που κήρυξαν την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, με τους Έλληνες της Κύπρου, της Κρήτης, της Ηπείρου, Βορείου και Νοτίου, τους Έλληνες των Παραδουνάβιων Χωρών, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Σμύρνης, της Θεσσαλίας, του Μοριά και της Ρούμελης.

Ποιος εθνομηδενιστής τα λέει αυτά και τα εκστομίζει και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Και αν δεν σας είναι γνωστό το σχέδιο, να το αποκαλύψουμε εμείς:

Το σχέδιο των εθνομηδενιστών, που …συνωστίζονται στην Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, είναι να περάσουν τη θεωρία ότι το ελληνικό έθνος δεν υπήρχε προ του 1821 και ότι το νέο ελληνικό έθνος που γεννήθηκε τότε, αποτελεί συμπίλημα διαφόρων φυλών.

Δηλαδή, αφού περάσουν τη θεωρία ότι το νέο ελληνικό έθνος δημιουργήθηκε από Αρβανίτες, Βλάχους, Σλάβους, Καππαδόκες, Πόντιους, Θράκες, Κρήτες, Κυπρίους κ.ά., μετά θα αρχίσουν το ξήλωμα.

Αν δεν γνωρίζετε κύριε Πρωθυπουργέ το σχέδιο, ρωτήστε τις υπηρεσίες να σας πουν ότι εκείνοι που πρωτοστατούν στην εμπέδωση και καθιέρωση της θεωρίας του «νέου ελληνικού έθνους», είναι ακριβώς μα ακριβώς οι ίδιοι που πρωτοστατούν στην δημιουργία νέων εθνών, όπως το κυπριακό, το κρητικό, το ποντιακό, βλαχικό, μακεδονικό* και σόι πάει το βασίλειο.

Επίσης, είναι ακριβώς οι ίδιοι που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα πολυπολιτισμική, και είναι ανάμεσα στους διοργανωτές ενός διεθνούς και εθνικού εγκλήματος, που είναι η σχεδιασμένη δημογραφική αλλοίωση ενός κράτους.

Δεν είναι μόνο ο Ερντογάν και οι μολάδες του Ιράν, είναι και όλοι αυτοί που ήταν εναντίον του φράχτη στον Έβρο, που έσωσε την κυβέρνησή σας, είναι όλοι αυτοί που κρύβονται και συνεργάζονται με τις ΜΚΟ και τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών στην Ελλάδα, την Τουρκία και τα… σαλόνια του Βερολίνου και των Βρυξελλών…

Όσο δε για τις δηλώσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών, καλύτερα να μην αναφερθώ σ’ αυτές, γιατί δεν είναι άξιες αναφοράς.

Μόνο θα αναφερθώ στη δήλωση του ενός πρώην πρωθυπουργού, του κ. Γιώργου Παπανδερέου, ο οποίους απεγνωσμένα συνεχίζει να στέλνει μηνύματα ότι είναι χρήσιμος:

«Η πανδημία του κοροναϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης.»

Δεν φτάνει η ύβρις, χρησιμοποιεί και το «δημοκρατική» ως φερετζέ στην αθλιότητα που εκστόμισε.

Συμπέρασμα, η Ελλάδα και το έθνος είναι σε κίνδυνο, η πολιτική ηγεσία και το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί ή δεν θέλει να υπερασπιστεί την Πατρίδα, η οποία είναι καταφανώς ανυπεράσπιστη, και είναι αδήριτη ανάγκη η δημιουργία ενός κινήματος, που θα υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελληνική Πατρίδα.

Και αυτό έπρεπε να γίνει χθες.

*Για να μην ξεχνιόμαστε, για τη δημιουργία «μακεδονικού» έθνους έχουν φροντίσει ήδη οι αξιότιμοι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, την οποία βλέπω μια χαρά την σέβεστε…

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το pontos-news
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.