Η Ρωσία εκτόξευσε από τη Θάλασσα του Μπάρεντς τον υπερηχητικό πύραυλο Tsirkon - Πέτυχε στόχο στα Ουράλια

Peter Kovalev/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία εκτόξευσε για πρώτη φορά τον υπερηχητικό πύραυλο από πλοίο. Ήταν η φρεγάτα Admiral Gorshkov που εκτόξευσε το βλήμα από τη θάλασσα του Μπάρεντς εναντίον ενός στόχου εδάφους τον Ιανουάριο, ανέφεραν στο πρακτορείο ΤΑΣΣ δύο πηγές σε αμυντικούς κύκλους της Βορειοδυτικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Ρωσίας.

"Σύμφωνα με το πρόγραμμα των κρατικών δοκιμών του Tsirkon, το Admiral Gorshkov εκτόξευσε αυτό το βλήμα από τη θάλασσα του Μπάρεντς ενάντια σε έναν επίγειο στόχο σε μία από τις σειρές στρατιωτικών δοκιμών των Βόρειων Ουραλίων στις αρχές Ιανουαρίου", ανέφερε μία από τις πηγές.

Η άλλη πηγή επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, σημειώνοντας ότι "το εύρος της πτήσης του Tsirkon ξεπέρασε τα 500 χλμ".

Η πηγή πληροφόρησε επίσης ότι η δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Tsirkon από θαλάσσια σκάφη θα συνεχιστεί το 2020. "Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμών από το  ναύαρχος Gorshkov, αυτοί οι πυραύλοι θα εκτοξευθούν από πυρηνικά υποβρύχια», σχολίασε η πηγή.

Το Research and Production Association of Machine-Building αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες για το TASS.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας το Νοέμβριο του περασμένου έτους, η φρεγάτα ναύαρχος Gorshkov έφτασε στη ναυτική βάση Belomorsk στην πόλη Severodvinsk για να προετοιμαστεί για τις δοκιμές των νέων όπλων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail