Άφθονο γέλιο προκαλεί η Τουρκία: Συνεχίζει τις απειλητικές δηλώσεις, ενώ ο SAA προελαύνει στο έδαφος

AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN
Freepen.gr - Η Τουρκία φαίνεται ότι θα συνεχίσει να παραμένει θηρίο στα λόγια όσον αφορά το Ιντλίμπ της Συρίας κι ενώ ο Συριακός Στρατός με τη συνδρομή της Αεροπορίας απελευθερώνει διαρκώς νέες περιοχές.

Αυτή τη φορά ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι είπε στον τηλεοπτικό φορέα της χώρας ΝΒΤ το Σάββατο ότι η Άγκυρα «έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της» στη βορειοδυτική Συριακή επαρχία του Idlib, με βάση τη συμφωνία της Αστάνα για τις ζώνες αποκλιμάκωσης με τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

"Ορισμένες από τις [στρατιωτικές] θέσεις μας παρακολούθησης έχουν πλέον πέσει σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς [των Συρίων]", πρόσθεσε ο Οκτάι, με προφανή αναφορά στις θέσεις που εδραίωσε η Τουρκία στην επαρχία υπό την τριμερή συμφωνία.

Προειδοποίησε επίσης ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να απωθήσει το Συριακό Στρατό από το Idlib, εκτός εάν αποσυρθεί από την επαρχία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου!

"Το καθεστώς του [Bashar Al-Assad] πρέπει να το γνωρίζει αυτό: αν οι επιθέσεις εναντίον του στρατού μας συνεχίσουν, η Τουρκία δε θα γνωρίσει όρια [στα αντίποινά της]. Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε σαφώς στη Ρωσία", ανέφερε ο Οκτάι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail