Τούρκος αναλυτής: Δε θα πατήσει φρένο ο Πούτιν στο Ιντλίμπ, κι εμείς πήραμε τους S-400 αλλά ζητάμε Patriot;

ΑFΡ
Freepen.gr - Είναι προφανές ότι έχει έρθει η στιγμή να επανεξετάσει η Τουρκία την εξωτερική πολιτική της, ιδίως σε μια συγκλονισμένη από τον πόλεμο Συρία, όπου ο βασικός υποστηρικτής της Δαμασκού, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να σταθεί στο επίκεντρο, γράφει την Τρίτη ο συντάκτης της εφημερίδας Karar Taha Akyol.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα να "προστατεύσει" το λαό της Συρίας ενάντια σε αυτό που ονομάζει "τύραννο" στη γειτονική χώρα, λέγοντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα ήταν πρόθυμα να πεθάνουν για τον σκοπό αυτό, γράφει ο Akyol.

"Αλλά η πραγματικότητα στο έδαφος, δηλαδή η στρατιωτική ισορροπία, είναι πολύ διαφορετική, ακόμη και ανησυχητική", δήλωσε ο Akyol.

Συνολικά, 16 στρατιώτες κοτώθηκαν από το συριακό στρατό στη Συρία, που υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία, στο Idlib αυτό το μήνα, καθώς οι δυνάμεις του Συριακού Προέδρου Μπασάρ Ασαντ συνεχίζουν την επίθεσή τους για να διεκδικήσουν την ανάκτηση του Idlib, της τελευταίας επαρχίας που κρατούν εδάφη οι επαναστάτες.

Οκτώ από τις 12 παρατηρητικές θέσεις της Τουρκίας στο Idlib παραμένουν σε περιοχές που πιάστηκαν από τις δυνάμεις του Assad, ανέφερε ο Akyol, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να μειώσει την υποστήριξή της στο συριακό καθεστώς.

"Θα μπορούσε ο Πούτιν να πατήσει φρένο σε κάτι, στο οποίο έχει εγκατασταθεί με μεγάλο κόστος από το 2015", ρώτησε ο Akyol, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να επανεξετάσει την εκτίμησή της για τη Μόσχα ως στρατηγικό σύμμαχο.

"Με αυτή την εκτίμηση αγοράσαμε τους S-400", γράφει ο Akyol, "αλλά τώρα ζητάμε τη διπλωματική υποστήριξη και τους Patriot από τη Δύση, στους οποίους μέχρι χθες αναφερόμασταν ως "Συμμαχία Σταυροφόρων".

"Δεν είναι καιρός να παραμερίσουμε τις πολιτικές προκαταλήψεις και να επανεξετάσουμε την εξωτερική μας πολιτική;" ρώτησε ο Akyol.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail