Rossiya 24: Ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ κατά των ρωσικών αεροπλάνων στο Ιντλίμπ

Russian Air Force Sukhoi Su-24 at Latakia Air Base, Syria. Image: mil.ru
Freepen.gr - Η ρωσική κρατική τηλεόραση ανέφερε την Πέμπτη ότι οι στρατιωτικοί ειδικοί της Τουρκίας στην περιοχή Idlib της Συρίας χρησιμοποίησαν φορητούς αντι-αεροπορικούς πυραύλους για να προσπαθήσουν να καταρρίψουν ρωσικά και συριακά στρατιωτικά αεροσκάφη, σημειώνει η haaretz.com [Russian State TV: Turkish Army Is Firing on Russian Planes in Syria's Idlib].

Ο ισχυρισμός, που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ από το Idlib για το κανάλι Rossiya 24, έγινε όταν οι Τούρκοι αξιωματικοί και ισλαμιστέςι δήλωσαν ότι οι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό, είχαν καταλάβει την πόλη Ναϊράμ στο Idlib.

"Τα συρικά και ρωσικά αεροσκάφη σώζουν τις ζωές των συριακών στρατευμάτων με την κυριολεκτική έννοια", ανέφερε το Rossiya 24. «Τα συριακά και ρωσικά αεροπλάνα σταματάνε ξανά και ξανά τους αντάρτες, αλλά ο ουρανός πάνω από το Idlib είναι επίσης επικίνδυνος». Οι αντάρτες και οι Τούρκοι ειδικοί χρησιμοποιούν ενεργά φορητά συστήματα αεράμυνας».

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα ρωσικά και συριακά αεροπλάνα αναγκάστηκαν να λάβουν αντίμετρα μετά τη διενέργεια βομβαρδισμών σε θέσεις ανταρτών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail