Rezonans-N: Μπαίνει σε λειτουργία το υπερηχητικό μάτι της Ρωσίας στην Αρκτική

Rezonans-N radar - photo: New Defence Order
Freepen.gr - Το τελευταίο ραντάρ Rezonans-N ικανό να εντοπίσει υπερηχητικούς πυραύλους και έχει εγκατασταθεί στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya τον περασμένο Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2020 μετά την άφιξη του προσωπικού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ερευνητικού κέντρου Rezonans, Ιβάν Ναζαρένκο στο TASS την Τετάρτη.

"Στις 26 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε εκπαίδευση δύο εβδομάδων στο κέντρο κατάρτισης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην πόλη Βλαντιμίρ για τους 12 αξιωματικούς και επίσης για τους υπόλοιπους σπουδαστές της ανώτερης στρατιωτικής σχολής εναέριας άμυνας του Γιαροσλάβλ στις βασικές αρχές σωστής λειτουργίας και εμπλοκής σε επίπεδο μάχης του ραντάρ Rezonans-N ", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στις 12 Μαρτίου, όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν τα πιστοποιητικά που τους δίνουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ραντάρ αυτού του τύπου, μετά την οποία οι αξιωματικοί θα αποσταλούν αμέσως στον Βόρειο Στόλο για την επάνδρωση του ραντάρ της Novaya Zemlya και άλλων παρόμοιων σταθμών στην Αρκτική, δήλωσε.

"Ως εκ τούτου, το ραντάρ Rezonans-N στη Novaya Zemlya μπορεί να λειτουργήσει επιχειρησιακά όχι αργότερα από τα μέσα Μαρτίου", ανέφερε ο Ναζαρένκο.

Το ερευνητικό κέντρο Rezonans χρησιμοποίησε "δικά του κεφάλαια" για να οργανώσει την εκπαίδευση των στρατιωτικών του υπουργείου Άμυνας στη λειτουργία των ραντάρ Rezonans-N, τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Επί του παρόντος, το ραντάρ Rezonans-N που αναπτύσσεται στη Novaya Zemlya και μεταφέρεται στις μονάδες αεροπορικής άμυνας του Βόρειου Στόλου "λειτουργεί από έναν αξιωματικό - έναν ειδικό που έχει εκπαιδευτεί από τον κατασκευαστή", επεσήμανε.

Τα ραντάρ Rezonans λειτουργούν στη μεσαία ζώνη και χρησιμοποιούν την αρχή της κυματικής αντήχησης, η οποία επιτρέπει την ανίχνευση αεροσκαφών με βάση την τεχνολογία stealth και επίσης τους υπερηχητικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα μέχρι 20 Mach. Το ραντάρ είναι ικανό να ανιχνεύει στόχους και να εμπλέκεται με στόχο σε απόσταση 600 χιλιομέτρων και σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων όσον αφορά βαλλιστικούς στόχους, με υψόμετρο μέχρι 100 χιλιόμετρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail