Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους Patriot στα συριακά σύνορα - Bloomberg



Freepen.gr - Η Τουρκία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύξουν δύο συστοιχίες Patriot στα νότια σύνορά της για να παράσχουν προστασία δεδομένου καθώς σχεδιάζει να πλήξει αεροπορικά τις συρο-ρωσικές δυνάμεις στο Idlib, ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη επικαλούμενο ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο.

"Η Άγκυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα αεροπλάνα F-16 για να χτυπήσει μονάδες πιστές στον Assad στο Idlib εάν οι Patriot αναπτύσσονταν στο Hatay στα σύνορα της Τουρκίας για να παράσχουν προστασία", ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος είναι εξοικειωμένος με την πολιτική της Τουρκίας στη Συρία.

Η Τουρκία διαβίβασε το αίτημα στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία, James Jeffrey κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο αξιωματούχος. Αλλά η Άγκυρα δεν έχει λάβει απάντηση από την Ουάσινγκτον για το θέμα, ανέφερε η πηγή.

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διέψευσε το δημοσίευμα σχετικά με το αίτημα αναφέροντας πως "τα νέα δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια" όπως σημειώνει το ahvalnews.com.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail