Και ο οικονομικός φασισμός-κοροϊδία συνεχίζεται: Online ταμειακές μηχανές

Δεκάδες μοντέλα ταμειακών μηχανών αποσύρονται διότι πρέπει να αντικατασταθούν με νεώτερα μοντέλα τα οποία θα διασυνδέονται με το ίντερνετ ώστε να επικοινωνούν και να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα τους αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Είναι που είναι δύσκολες στο χειρισμό αρκετές εξ αυτών κι αν κάνεις ένα λάθος, έχεις ένα λαβύρινθο για να το διορθώσεις τρέχοντας στην εφορία, τώρα έχουμε και το online.

Του Στρατή Μαζίδη

Κι αν πέσει η σύνδεση ή, κάτι σύνηθες, υπάρξει βλάβη στο διαδίκτυο στην περιφέρεια και μείνεις πχ μια εβδομάδα χωρίς να συνδεθείς; Τι θα γίνει; Θα πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας; 

Θα βλέπουν, λέει, αν υπάρχει κενό στις ώρες των αποδείξεων σε καταστήματα σε τουριστικές περιοχές και θα ενεργούν ανάλογα. Θα το...αισθάνονται, όπως θα έλεγε κι ο Αντώνης Σαμαράς ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Βέβαια αυτός που θέλει να φοροδιαφύγει ή φοροαποφύγει, θα το πράξει είτε online είτε όχι. Απεναντίας όλη αυτή η γιγάντωση του κράτους που επικρέμεται ως μπαμπούλας πάνω από τους επαγγελματίες, το μόνο που πετυχαίνει είναι να αγχώνει τους συνεπείς.

Θα σας δώσω δύο παραδείγματα για να αντιληφθούμε πως δεν είναι το Online το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Το πρόβλημα λέγεται συντελεστής ΦΠΑ. Άλλο πχ το 24% και άλλο ένα 7%. Η ουσία είναι ο έλεγχος.

Σε τουριστικό προορισμό δραστηριοποιούνται κατά την τουριστική περίοδο άμαξες. Η κάθε βόλτα στοιχίζει 10 ευρώ. Δεν έχω αντιληφθεί να δίνονται αποδείξεις στους πελάτες.

Επίσης πέρυσι περί τα τέλη του καλοκαιριού άνοιξε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μου έκανε εντύπωση που άφησε να περάσει σχεδόν όλη η σεζόν. Λίγες ημέρες μετά όμως έπαψε να μου κάνει εντύπωση. Δεν έφερνε αποδείξεις. Με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό 10 ευρώ την παραγγελία επί 150 τραπέζια την ημέρα [και ίσως βάζω λίγα] κατάλαβα ότι η πλειοψηφία αυτών ήταν μαύρη, ωστόσο οι πελάτες χρεώνονταν την τιμή με το ΦΠΑ. Στις 3 φορές που κάθισα, τις δύο αναγκάστηκα να ζητήσω την απόδειξη. Τη μια φορά, άγνωστο γιατί, την είχαν εκδώσει. Ζητούσαν όμως όλοι αποδείξεις;

Online ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικά τιμολόγια, ξόδεμα με το στανιό του 30% των εσόδων σας συνιστούν ένα σκηνικό οικονομικού φασισμού - κοροϊδίας. Με φόβητρα δε λύνονται τα προβλήματα, αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται και τότε όλα θα δουλεύουν ρολόι. Θα είναι οι ίδιοι οι πελάτες, επαγγελματίες κτλ που θα αποτελούν το μηχανισμό της νομιμότητας. Οι μπαμπούλες άλλους σκοπούς εξυπηρετούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail