Ρωσικές φρεγάτες φορτωμένες με πυραύλους Kalibr-NK πλέουν προς Μεσόγειο

Alexander Karpushkin/TASS
Freepen.gr - Οι ρωσικές φρεγάτες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας διέρχονται από τα στενά του Βοσπόρου και του Ελλήσποντου για να αναπτυχθούν στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε την Παρασκευή το γραφείο Τύπου του Στόλου.

"Οι δύο φρεγάτες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας άρχισαν να περνούν ταυτόχρονα μέσω των στενών του Βοσπόρου και του Δαρδανελλίων προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Οι φρεγάτες ναύαρχος Μακάροφ και ναύαρχος Γρηγορόβιτς εξοπλισμένες με τα πυραυλικά συστήματα ακριβείας Kalibr-NK πραγματοποιούν προγραμματισμένο τράνζιτ από τη Σεβαστούπολη προς τη μακρινή θαλάσσια περιοχή όπου θα ενταχθούν στη μόνιμη μεσογειακή ομάδα του Ναυτικού ", ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση.

Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής τους, τα πληρώματα των πλοίων πραγματοποίησαν ένα σύνολο ναυτικών ασκήσεων στις σειρές εκπαίδευσης του Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η τρίτη φρεγάτα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας,  ναύαρχος Έσεν, εκτελεί καθήκοντα στη Μεσόγειο Θάλασσα από το Δεκέμβριο του 2019, δήλωσε το γραφείο Τύπου.

Επίσης το αποβατικό Ταπίρ πέρασε το Βόσπορο με προορισμό την Ταρσό:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail