Περιπέτεια με την άγκυρα του HELLENIC HIGHSPEED στην Πάρο



Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π. 12331 ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμένα Πάρου με προορισμό το λιμένα Σύρου για την πιθανή εμπλοκή αντικειμένου στο σώμα της άγκυρας και ως εκ τούτου αδυναμία έπαρσής της.

Στο σημείο μετέβησαν επαγγελματίες δύτες όπου διαπίστωσαν ότι η άγκυρα έχει εμπλακεί καθώς και την αδυναμία απεμπλοκής της, με συνέπεια ο Πλοίαρχος να προβεί στην απόθεσή της.
Το πλοίο συνέχισε τον πλου του μετά την επιθεώρηση από αρμόδιο Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης καθώς και προσκόμιση βεβαίωσης του νηογνώμονα που του παρακολουθεί και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''HELLENIC HIGHSPEED'', μέχρι την τοποθέτηση νέας άγκυρας, εκ νέου επιθεώρησής του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail