Μέχρι κι ο μπακλαβατζής του Güllüoğlu έφαγε φυλακή για το πραξικόπημα: Οκτώ χρόνια στον Faruk Güllü

Freepen.gr - Ο Faruk Güllü, ένας από τους ιδιοκτήτες του κορυφαίου παρασκευαστή μπακλαβα, Güllüoğlu, έλαβε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και εννέα μηνών για διασυνδέσεις με το κίνημα Gülen, που κατηγορείται για την εκτέλεση της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε επίσης την απελευθέρωση του Güllü λόγω του χρόνου που τέθηκε υπό κράτηση πριν από την καταδίκη του. Ο Güllü πέρασε περίπου 4 χρόνια προφυλακισμένος επειδή «κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας βρέθηκε ένα βιβλίο που σχετίζεται με την ομάδα Gulen στο χώρο εργασίας του».

"Μόλις μου είπαν για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για μένα, πήγα στο χώρο εργασίας μου και εθελοντικά παραδόθηκα στην αστυνομία [εκεί]. Μόνο ένα βιβλίο με άδεια βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας. ... Είμαι υπό κράτηση ήδη 15 μήνες", ανέφερε ο Güllü κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο στις 30 Οκτωβρίου 2017 προσθέτοντας ότι δεν είχε άλλους δεσμούς με το κίνημα Gülen.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail