Dailysabah: Αυτές είναι οι δυνατότητες του γεωτρύπανου SERTAO

Freepen.gr - Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο της πλωτό τρυπάνι μετά το Fatih και το Yavuz για σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια. Αφού αγόρασε τα δύο πρώτα πλοία από τη Νορβηγία, η Τουρκία αγόρασε το "Sertao" από το Ηνωμένο Βασίλειο για πολύ μικρότερη από την αγοραία τιμή του, αναφέρει η dailysabah.com.

Η προβλεπόμενη αγοραία αξία του Sertao είναι περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι αξιωματούχοι του Port Talbot στο Ηνωμένο Βασίλειο ήθελαν να απαλλαγούν από το πλοίο που βρισκόταν στην πόλη της Ουαλίας για σχεδόν δύο χρόνια.

Το γεωτρύπατο κατασκευάστηκε από τη Samsung στη Νότια Κορέα και χρησιμοποιήθηκε από τη Petrobras της Βραζιλίας μεταξύ 2012 και 2015.

Το γεωτρύπανο με σημαία των νήσων Μάρσαλ έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και βύθισμα 12 μέτρων ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 11.400 μέτρα βάθους και να τρυπήσει για 3.000 μέτρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail