Τέρμα οι δικαιολογίες κι ο αέρας - Γενί Σαφάκ: Έτοιμη η άδεια της Κρήτης για έρευνες του Ορούτς Ρέις κι έπεται γεωτρύπανο

Freepen.gr - Η άδεια της Κρήτης είναι έτοιμη, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας yenisafak.com που πάντα προλέγει τις επόμενες κινήσεις της Αγκυρας. Όπως αναφέρει το άρθρο η συμφωνία του Dolmabahçe μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης που αναρτήθηκε από τα Ηνωμένη Εθνή, θα δώσει την πρώτη άδεια για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Κρήτη. Η πρώτη διαδρομή του ερευνητικού σκάφους Oruç Reis θα είναι το "ψευδοτεμάχιο 15 της ελληνικής κατοχής" γράφει το κείμενο.

Όπως σημειώνει το κείμενο, η Turkish Petroleum (TP) θα λάβει τη σχετική άδεια για εργασίες εξερεύνησης και γεωτρήσεων που προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στην περιοχή φέτος.

Το σκάφος Oruç Reis θα μεταβεί στην περιοχή όπου θα αρχίσουν σεισμικές έρευνες με τον καθορισμό των αδειοδοτημένων περιοχών. Μια πλατφόρμα γεώτρησης θα αποσταλεί στην περιοχή σύμφωνα με τα αποτελέσμα των ερευνών του Oruç Reis, ο οποίος ως ιστορικό πρόσωπο συνέβαλε σημαντικά στην εγκαθίδρυση της οθωμανικής κυριαρχίας στη Βόρεια Αφρική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail